nakenfisar

Ok, jag lovar, jag ska hejda mig med alla muggar nu, bara ett par till! Ett par som är till lyst bara, som inte är utformade för praktisk användning direkt, men som får habegäret att dregla ner på hakan på mig. Nej, dom är inte för alla. Ja, dom passar mig och min kitschiga smak som hand i handsken. Ja, jag önskar dom jättemycket! Bild först, så vidareutvecklar jag varför dom tilltalar mig så mycket sen!
 
 
Eller, ja - titta på dom bara, det behövs inte direkt nån förklaring varför jag förälskar mig i dom, dom är hur söta som helst! Och egentligen behövs ingen annan förklaring än att jag älskar retrokitsch. Men en liten förklaring till varför dom absolut har plats i mitt liv följer här:
 
Under hela den tid som pappa och Sigrun var gifta (25 år eller så), så stod ett par ljus på deras nattduksbord, Eva stod på Sigruns och Adam på pappas. Redan då tyckte jag om dom, men tyckte kanske att dom var mera roliga än fina. Och tydligen fastnade dom i min skalle, för även om jag inte har köpt på mig en massa av dom, så tittar jag gärna på dom på loppis. Eller ja, ett par Adam och Eva-figurer har det faktiskt blivit...
 
Dom första var dom här två små flaskorna, som lär ha innehållit sprit en gång i tiden. Dom är ca 10 cm höga gissar jag (för jag orkar inte gå ner och kolla, så jag sitter här och gissar istället), och otroligt kitschsöta!
 
Senare fick dom här två också följa med hem från en loppis, jag vet inte vad det är med just dom två som gjorde att jag slog till, dom är inte dom finaste, roligaste, kitschigaste jag har sett. Fast dom är i och för sig väldigt söta...
 
Nån enstaka gång faller jag alltså till föga för nakenhetens charm, inte ofta, men nån gång. Nu när jag diskuterar saken, så känns det som att jag faktiskt behöver ett par Adam- och Eva-ljus, och jag behöver definitivt ett par muggar! Sen tror jag att jag kan vara nöjd med min samling, jag tror inte att jag behöver alla figurer som finns, eller ens alla som jag hittar. Även om det definitivt finns en charm i det! Samlingarnas okrönta drottning, Anna-Karin, har en fantastisk samling med Adam- och Eva-figurer, jag försökte hitta en bild där samlingen fanns med på ett hörn åtminstone, men det här var den enda jag hittade. Å andra sidan - dom figurer som skymtar på vänster sida är ett par muggar. Väldigt lämpligt som avslutning på det här inlägget, kan jag tycka!
 

Kommentarer:

1 Anna-Karin:

Jag är likadan =) har en hel hög med nakengubbar och gummor och muggarna har jag 7 stycken av. De dricker vi glögg ur på jul ;)

Svar: jag vet, är grön av avund på din samling, särskilt muggarna är jag avundsjuk på! ^_^ :D
Miss Kitten Heart

Kommentera här: