julpaket efter nyår

Idag bestämde jag mig för att jag inte kunde vänta en enda dag till, innan jag hämtade ut mitt ornamentswappaket - jag har väntat länge nog, hela december! Tur att jag valde idag, för då jag passade på och hälsa på lillasyster, så dök äldsta systersonen upp - han och tre kompisar åkte från Nynäshamn till Gäddede idag, och stannade för en bit mat hos Maria. Trevlig överraskning!
 
Men paketet, tillbaks till det! Det här hittade jag i lådan, ett par paket inslaget i tjusigt papper med snöiga granar på, en påse te och en hög med godis!
 
Jag nöjde mig förstås inte där, utan öppnade paketen. Ser ni mina fina presenter?
 
Lagom till jul, brukar jag avundas särskilt amerikanerna, det finns så mycket fina julgrejer i deras affärer, bland annat porslin och andra köksgrejer med jultema. Förra året hittade jag en del porslin med jultema på diverse loppisar, muggar, tekannor, en kakburk - lite av varje, och en bra början på min julporslinssamling. Dom här är sålunda helt perfekta! Salt- och pepparströare i form av pepparkaksgubbar - så himla söta!
 
Dom fick flytta in i skåpet på en gång. Japp, jag har ett helt skåp, bara för julporslinet. Det är lyx, det!
 
Godiset och teet syntes redan på första bilden, men en närmare kik skadar inte. Choklad är alltid gott, men jag blev extra glad för polkagrisarna. Inte för att jag är extra förtjust i polkagrisar, utan för att jag tycker att den här modellen är extra fin att titta på! Jag knölade ner dom i en tomtemugg, och planerar att glömma bort dom till nästa jul. Teet är närproducerat (inte nära för mig, men för den jag fick paketet av), och det är faktiskt inte den första gången jag provar det (även om jag inte har hunnit prova det än) - jag fick två andra sorter i en secret Santa för ett par år sedan, från samma avsändare. Kul, tycker jag!
 
Och så, det finaste av alltihop! Jag hade hoppats lite extra på ett Harry Potter-ornament, och jag blev bönhörd! En postuggla i lera, så otroligt fin! Och med det lilla lilla brevet, med det lilla lilla sigillet - det är så fint, så jag blir alldeles varm i hjärtat! Nej, jag kommer inte att stoppa ner ugglan i julpyntslådan, jag ska komma på ett ställe att hänga den, så att den kan vara framme hela året. SÅÅÅÅ FIN!!!
 

Kommentera här: