ska vi byta parfymer med varann?

Jag skrev ett långt inlägg, och när jag sparade det, så försvann det... Typiskt... Så beroende på hur ni ser det, antingen så slipper ni ett långt och surrigt inlägg, eller så får ni stå ut med ett kortare, mer to the point.
 
Byteshandel - det är bland det bästa jag vet, jag har bytt massor genom åren, från 2005 eller 2006 när jag började. Senast har jag bytt tarotlekar (innan jag började sälja av dom för ett par månader sedan), te med tekompis, och idag så har jag precis bytt till mig några miniparfymer - jag har en vintageparfym från 80-talet som inte passar mig, och den senaste tiden har jag saknat min miniatyrparfymsamling från 90-talets början. Jag kan inte räkna med att återuppliva samlingen - min smak har förändrats sedan dess, och parfymerna från förr blir svårare och svårare (och dyrare!) att få tag på, men jag kan skapa en ny samling, bestående av dofter som passar en medelålders jag istället för en tonårig.
 
Den superklassiska Miss Dior ska få flytta till ett nytt hem, istället får jag hem tre nya dofter:
 
Karl Lagerfeld "Sun Moon Stars" var en favorit på 90-talet, som jag fortfarande tycker mycket om.
"Doften följer flaskans design perfekt, de är långvarig och berusande. Doften öppnar med fruktig-blommig toner av fresia, bergamott, ananas, apelsin blomma, lotus, ris och saftig persika. Hjärtat i denna exotiska doft skapas av heliotrop, intensiv jasmin, apelsinblomma, påsklilja, nejlika, liljekonvalj, orkidé och iris. Basen bär sandelträ, cederträ, amber, mysk och vanilj."
 
Chopard "Casmir", och följande doft, är helt nya för mig, men båda låter intressanta! Beskrivningen är lite mer knapphändig, men låter lovande!
"En klassisk feminin Eau de Parfum med orientalisk doft - sandelträ, patchouli, citrus, melon och persika."
 
Grès "Cabotine" är, liksom dom andra två, 90-talsklassiker. Min favoritparfym från Kenzo är också en 90-talare, tydligen var det mitt decennium! Den här låter också som att den doftar väldigt gott:
"Cabotine lanserades 1990 och innehåller toppnoter av persika, plommon, cassie och koriander. Hjärtnoterna: ylang-ylang, ros, tuberos, jasmin och heliotrop. Basnoterna: cedar, vetiver, mysk, tonka, amber och vanilj."
 
Har man detektivögonen med sig, så kan man se likheter mellan parfymerna - jag tycker om tunga dofter, kryddor och sötma, jag tycker inte om fräscha och blommiga dofter, däremot får det gärna vara patchouli, mysk, amber, trä och mossa i botten. Och mint! Jag har upptäckt, att när jag provat parfymoljor, så fastnar jag oftast för dom med mycket mint i.
 
På måndag ser jag sålunda fram emot en spännande postdag! Tre nya parfymflaskor i miniatyr till samlingen (om det kan kallas en samling, med en parfym och en tom flaska...), en gammal favorit och två nya sorter att sniffa på och prova. Å vad roligt! Byteshandel är helt fantastiskt bra!

Kommentera här: