loppislördag - på jakt efter vintage

Jag var in till Hammerdal häromdagen på affären, som vanligt så passade jag på att springa in på Röda Korset samtidigt - är jag snabb så hinner jag med båda innan bussen hem går. Jag var på humör för vintage, så det var vintageglasögonen jag hade på mig inne på RK, och jag hittade en del riktigt bra saker - flera var dessutom sånt som jag tänkt på innan.
 
Vintageglasögonen var som sagt på - det mesta jag hittade hade lite ålder, ett par saker hade inte det men funkar bra ändå...
 
Jag läste ett blogginlägg för några dagar sedan, där Minnenas Journal nämdes, och jag funderade på om den tidningen fortfarande ges ut. Jag har bara köpt den nån gång, och föll inte för den då, jag hoppas att det klickar den här gången - fem nummer för en tia, det är bara att tacka och ta emot!
 
Jag hoppades hitta något nytt och roligt (fast gammalt) till smyckessamlingen, jag kändes så trött på det jag redan har. Jag är ingen storanvändare av pärlhalsband, men det här var så snyggt att det är värt ett försök! Örhängena är precis så stora och dangliga och retro som jag var på humör på - lysande!
 
En teburk till samlingen, ett minilitet taginefat (ska säkert vara till flingsalt, jag hittar nog på något annat med det) och en bit tyg. Tyget ser ut som en blandning av plysch och fuskpäls, jag ser framför mig tex krage och manschetter på en kappa eller jacka.
 
En liten tavla, först tyckte jag att den såg rätt trist ut, men när jag funderade på saken så kom jag fram till att jag skulle ångra om jag lämnade kvar den. Hur ofta hittar man tavlor med stickmotiv, liksom?
 
Helt kitschfantastiska var dom här två printsen, lite slitna, lite trasiga i kanten, men å så fina! Dom ska jag absolut hitta ramar till, och dom måste absolut få plats nånstans på väggen här hemma. Och tänk - jag gick nästan förbi dom utan att titta, där dom låg ihoprullade på en hylla!
 
 

Kommentera här: