loppislördag - lite juligt smått

En väldigt representativ bild - hur jag än plockar undan på soffbordet, så är det ändå en hög med saker, den här gången kameran som för över filmsnutt och foton, nästan färdigstickad tröja till Alice, och stora julmuggen fylld med te - jag fick en alldeles egen tekalender av Weronica (perfekt när jag inte kunde köpa en själv!), och inviger december med 1:a decembers tepaket. Supermysigt och superlyxigt! Av nån anledning så kändes förresten igår inte som dagen innan första december, utan som dagen innan julafton, sådär mysig och förväntansfull, jag vet inte vart det kom ifrån - jag är glad att jag har tre veckor på mig att pynta och julklappspyssla!
 
Loppislördagen är också på temat juligt - den större tomten är från förra året, resten hittade jag tidigare i veckan på Röda Korset i Hammerdal:
 
Ett gäng ljusstakar för små julgransljus, tre små tomtar, och så den större tomten då, som inte alls är nyköpt.
 
Han är förresten supercharmig, paketen är däremot inte alls roliga, dom känns betydligt nyare än tomten. Jag skyller på paketsnörena! Grisar är alltid söta som ljusstakar och annat pynt, den var omöjlig att motstå! Småtomtarna hade en egen bild, men den visade sig vara väldigt suddig och jag orkar inte göra ett nytt försök... Jag har nån slags déja vù med dom, undrar om jag inte köpte såna förra året också? Dom här ska ges bort, så skulle det vara så, så gör det ingenting.
 
Dom tre träljusstakarna påminner också om tidigare fynd, men jag minns inte vad - änglar kanske? Den trearmade röda ljusstaken är en miniatyr av den vanliga klassiska, och ska skickas iväg den också. Väldigt klassiska och typiskt svenska julgrejer är kul att skicka iväg till USA!
 
Å, förresten, innan jag glömmer - ni som har sett julkalendern, vad tror ni efter det första avsnittet? Jag har ingen aning om vart det kommer att leda, vad det kommer att handla om, men det känns rätt lovande ändå! Jag kommer absolut att fortsätta att kika!
 

Kommentera här: