julklappsönskar

I år har jag rena rama julklappsverkstaden, så i år så tycker jag att jag kan lägga upp en önskelista med gott samvete - jag ger inte för att få något tillbaka, jag ger inget för stora pengar, men det känns fantastiskt trevligt att få veta att någon tänkte på mig samtidigt som jag tänkte på dom. En julklapp vet jag redan, fast jag inte vet precis *here's looking at you, Jessica!*, och den har jag sett fram emot i flera månader. Får jag flera julklappar än så, så är det en väldigt trevlig bonus! Men hur min jul än ser ut, om jag ger inga julklappar, några eller en hel hög, så hör det till traditionerna med en önskelista. Som vanligt så önskar jag sånt som kostar mer tid och tanke än pengar:
 
Bara lite tid och inte en krona kostar ett par saker som jag och Alice önskar (Alice önskar kanske mest i efterhand): hjälp med klor och päls på Alice nån gång ibland, och ett oombett fikabesök nångång här och var (får jag bara en stunds förvarning så kan jag slänga ihop något fika och dra ett varv med dammsugaren om så behövs).
 
Lite mer framförhållning och att ha mig i bakhuvudet ibland, och ibland en tjuga eller två, kostar några saker, sånt man kan hitta längst in i skåpen, eller om man (som jag) gärna går på loppis/second hand, eller gärna kollar tradera och  facebooks köpgrupper: en fin tekanna till samlingen, bidrag till porslinsskåpet, en gammal parfymflaska, stor eller mini, en fin/rolig/knasig/feministisk mugg (gärna Disney, helst Alice i Underlandet), nånting juligt i porslinsväg till mitt julporslinsskåp, gamla böcker (igen helst Alice i Underlandet) - mycket av det jag tycker om är sånt som andra ser som skräp, och jag har ibland hittat fina fynd i tippens återbruksbod. Andra saker som antingen kan kosta gratis, eller kosta mycket, är en spark, en fantastiskt effektiv ficklampa (jag har testat många, från billiga för en tjuga till dyra för en femhundring, bäst hittills var en gammal loppisfyndad ficklampa, som jag tyvärr tappade i golvet...), en ryggsäck att handla mat i... Praktiska saker för livet på landet!
 
Andra varianter på sånt som kan vara gratis eller kosta lite: skjuts på soptippen, en loppisrunda i stan (där tänker jag mig mer möjligheten att samåka dit, så bekostar jag mina egna loppisfynd), eller bara att få åka och storhandla mat nångång - sånt som kanske ska göras vilket fall som helst, men som jag gärna hänger med på.
 
Lite tid, lite mer jobb, och kanske nån krona i material kostar en sak som alltid är roligt att få - handgjorda grejer! Vare sig det är något stickat, virkat eller sytt (att jag brukar tillverka själv betyder inte att jag inte uppskattar att få!), en burk med kakor (ännu bättre om burken är en gammal plåtburk ^_^), en burk hemkokt sylt, eller rentav något gott och hemlagat, från din frys direkt till min - min mathållning är usel och ensidig, det mesta tas emot med öppna armar (inte ansjovis dock, och inte inälvsmat, och inte sånt som lamm, kalv och annat smått).
 
Och för den som helst springer in en snabbis på affären, men inte har en massa pengar (säg en hundring, det är en jämn och bra siffra): ett nystan sockgarn i fina färger (den tunna sorten, inte raggsocksgarn), en pocketbok eller en inredningstidning (är dom hyfsat nya så har jag dom garanterat inte, utom tidningen Retro, den brukar jag köpa), en förpackning lösviktste eller två, hundgodis till Alice (av torkat-kött-varianten)...
 
Jag är inte speciellt krånglig (särskilt om man känner mig det minsta lilla), och jag blir faktiskt glad för tanken (om inte tanken visar på noll koll på mig, som jaktvapen eller en balkonglåda full med ruccola tex), och vid minsta tveksamhet - ge något till Alice så är det home run!
 
 

Kommentera här: