skapar i det lilla

Jag är fortfarande helt slut, och hur gärna jag än vill, så klarar jag inte av att fortsätta att måla snickerier och panel i hall och kök. Jag bara längtar tills det är sovdags, det lär knappast bli en hel natts sömn (igår natt var jag först upp på toaletten själv, och några timmar senare ville Alice ut, och några timmar senare så var det morgon), men att kunna få blunda och sova ett tag åtminstone känns helt fantastiskt! Jag försöker att trigga igång orken med små projekt - jag slängde ihop en fantastisk sockerkaka, jag har planterat om några blommor, jag har grävt upp tistlar i gräsmattan (att orka klippa den är också ett projekt jag hoppas trigga igång), jag har målat om en hylla och jag håller på att sticka en sockgarnsfilt. Man kan inte säga annat än att jag försöker!
 
 
Jag hade citroner som behövde användas upp, så då gjorde jag en citronsockerkaka. Jag gjorde en helt vanlig sockerkaka (en vegansk, så inga ägg, och så olja och havremjölk istället för smör och komjölk), men med en massa pressad citron i. Jag sparade 2-3 msk pressad citron, när jag tog kakan ur ugnen så petade jag hål överallt med ett penselskaft (för det var det jag hade i närheten), och så blandade jag citron och florsocker till en glasyr, och hällde över kakan, bredde ut den så att den rann ner ordentligt i alla hål. Nu när citronkakan är kall, så är den supersaftig och sötsyrlig och så jäkla god!
 
 
Det är svårt att visa upp filten (så långt jag nu hunnit) ordentligt, alla åttkanter är alldeles ihopkrullade. Jag använder av alla mina sockgarner, en del är bara rester, andra är oanvända tills nu. Sockar har jag så att jag klarar mig länge, det känns roligare att sticka nånting till mitt hem. Det är ju hemfix av alla möjliga slag som jag är på humör för just nu, och att hitta något att sticka till hemmet är inte helt lätt. En lappfilt är ett smart och praktiskt projekt - när det blir varmt, så slipper jag en stor filt i knät (så smart tänkte jag inte förra sommaren...), varje lapp är ett litet och snabbt projekt, så den är väldigt portabel, och börjar det ta slut på garn, så spelar det ingen roll om jag inte hittar mera garn av samma sort. Och så är det roligt, att se hur garnet mönstrar sig, hur färgerna blir tillsammans, det är ett projekt med riktig merkänsla!
 
  
Kaktusarna på min bricka har fått sällskap av två aloe vera och ett trollhalsband. Aloe-plantorna var en planta som delades (dom ser ut att trivas mycket bättre nu!), och trollhalsbandet flyttade jag bara till en bättre kruka. Kaktusen i gula krukan ska också planteras om, men jag behöver hitta en ny kruka, jag är kinkig, jag vill ha tag på en lerkruka med fin patina, så att den passar ihop med dom andra krukorna på brickan. Överhuvudtaget så skulle jag vilja ha tag på patinerade lerkrukor i olika storlekar, lerkrukor blir bra till mina suckulenter och kaktusar, så kan jag ha mina andra blommor i mässingskrukor. Överhuvudtaget så skulle jag vilja ha tag på fler kaktusar och suckulenter också, jag har många som jag har förökat själv, men jag vill ha lite mer sorter, så jag får lite variation i form och utseende.
 
Jag har delat på min schacklilja, och väntar nu på att dom ska ta sig lite, likaså så ska jag dela på en del av mina andra växter och ta skott - planen är att kunna sälja och byta bort plantor och sticklingar. En del sorter är riktigt eftertraktade, tyvärr tror jag inte att någon av mina hör dit, men några kronor borde dom kunna ge. Eller några nya växter.
 

Kommentera här: