önskeshoppinglista till huset

Det här är något av en önskeshoppinglista, sånt jag vill se mer av i mitt hus. En del av sakerna är rätt oväntade - har jag inte rentav tyckt illa om dom förr, så har jag definitivt inte tyckt bra om dom heller. Andra saker har jag gillat förr, men inte på senaste tiden, eller på länge. Helt uppenbart, så ger en ny färgpalett utrymme för en massa annat nytt också - sånt som jag inte ens reflekterade över och tittade en extra gång på i en ljusare, färggladare inredning, står plötsligt högst upp på önskelistan. Som till exempel:
 
 
Kaktusar i lerkrukor. Suckulenter och kaktusar har alltid varit mina favoritblommor (dom senaste 20 åren i alla fall, det måste väl räknas som alltid?), sedan jag fick tag på mina nya fina kaktusar, så har begäret efter dom triggats igång lite extra. Förut hade jag bara lerkrukor ett tag, sedan målade jag om krukorna, och sedan ersatte jag dom med annat. Dom senaste åren har jag hållit mig till retrokrukor i olika färger och fasoner, och sedan jag målat och tapetserat om huset igen, så har jag hållit på att byta ut retrokrukorna mot mässingskrukor (vilket betyder att jag har ett gäng retrokrukor till salu på loppisen, billigt!). Av nån anledning känns jag nu dragen till lerkrukor igen, gamla lerkrukor med patina ska det vara, och jag funderar på om det inte ska kunna gå att kombinera terrakotta med mässing. Annars så kan jag alltid göra som jag gjort nu - jag har samlat alla kaktusar och suckulenter i lerkrukor på en egen bricka. Som i och för sig är mässing, och det funkar hur bra som helst...
 

Älghornsbräken. Jag har aldrig tyckt om älghornsbräken förut, jag har till och med tyckt att det ser rätt läskig ut. Och nu önskar jag mig en sån... Tänk så man kan ändra sig! Jag skyller på alla mörka inredningskonton jag följer på instagram, många av dom har älghornsbräken på bord och hängande i amplar, till slut vänjer man sig, och börjar som sagt tycka om dom rentav. Älghornsbräken är tyvärr inte helt lätt att få tag på, finns dom i blomsteraffärer så är dom väldigt dyra, och det är inte så många som har en planta hemma. Tradera och facebook kanske kan vara till hjälp, internet är bra att ha när man vill ha tag på något krångligt!
 

Orientaliska mattor har jag aldrig haft något större intresse för - jag har alltid föredragit gamla hederliga svenska ryamattor. Är man en retronörd, så är man! Men sedan jag tapetserade om vardagsrummet, så har jag kommit fram till att en orientalisk matta är precis  vad jag vill ha därinne. Dom mönstrade tapeterna, sammetssoffan, böckerna och växterna, alla bara skriker efter en orientalisk matta!
 
 
Sockgarnsfilt. Den sista punkten på min lilla önskelista är den som är lättast att uppfylla - faktum är att jag redan stickar på en sockgarnsfilt, inspirerad av den här på bilden. Jag föll för formen på "rutorna", att dom är lite annorlunda, men jag gör förstås min egen variant - jag använder samma beskrivning som jag stickat disktrasor av, vilket gör "rutorna" åttkantiga, och så använder jag mig av alla fina sockgarner jag har liggande, så det blir inte så här matchande. Sockgarnerna har legat och väntat på att sockstickelusten ska återvända, men egentligen är det här ett mycket bättre projekt - jag har massor av sockar, hur många par kan en person behöva? Å andra sidan, så har jag massor av filtar och plädar också... Men med tanke på att det är vinter halva året, så kan man knappt får för många filtar!
 

Kommentera här: