målsättning för målning och tapetsering

Mitt kök ser fortfarande ut som en krigszon, min hall är fortfarande inte färdigmålad - jag fick ett ryck och orkade måla lite och tapetsera lite, och sedan försvann rycket igen... Mitt första mål var att bli färdig i juli, och det gick ju sådär... Nästa mål är att bli färdig i augusti, och jag har fortfarande en chans på det. Absolut sista dagen att bli klar (både med målningen i kök/hall och tapetseringen i målar-/gästrummet) är om en månad, för vet ni vad? Jag kom precis på att jag fyller år snart! Det har jag nästan missat helt och hållet, inte för att det är så mycket att missa för den delen. Men det är en alldeles utmärkt deadline - jag ska vara klar tills den 14:e september, bättre födelsedagspresent kan jag knappast få! Jag ska försöka piggna till idag, så jag kan måla klart hallen (fast egentligen vill jag bara sitta i soffan och sticka på min filt), det är inte ett enormt mål, det är absolut görbart. Bara jag slutar att vara så jäkla trött!
 
Jag har förresten kommit på, att det är en av dom stora nackdelarna med att vara singel - att alltid behöva renovera själv. Att göra det tillsammans med någon gör förstås att arbetsmängden minskar (eftersom man är två), men också att man har någon som är drivande när man själv inte orkar, och någon som kan hålla en sällskap när man känner sig less och omotiverad. Nu får jag hitta min egen motivation och mitt eget driv, ibland är det inga problem, ibland sitter det långt inne...
 
Tillbaka till ämnet födelsedag: förra året bestämde jag mig för att sluta att bry mig och att sluta att anstränga mig, sedan inte en enda person kom och hjälpte mig att fika upp det jag hade bakat inför födelsedagen. Jag håller fortfarande fast vid det, någorlunda, men känner att en tårta vill jag nog ha i alla fall (en maränggräddtårta känns lagomt avancerat och lagomt gott), även om den bara blir äten av mig. Jag har inga problem med att äta tårta till frukost, lunch och middag, och några mellanmål där emellan, inte när det gäller en enda dag i alla fall. Jag misstänker att Alice också gärna hjälper till!
 
 
(Sura miner blir det när Selma pussas, oj vilka raspiga tungor katter har!)
 

Kommentera här: