dörrkarmsmålning och blomplantering

Inlägget försvann visst på vägen, så jag slänger ihop ett nytt!
 
Jag närmar mig slutet - efter drygt en månad av till-och-från-målande (jag trodde faktiskt att det var mer!) så börjar jag vara klar, jag har golvlister kvar, och jag har en dörröppning kvar, och dörröppningen kräver lite funderande - var ska jag sluta med den gröna färgen?
 
 
Längst till vänster är en av dom helgröna dörröppningarna i köket, det är förstås det snyggaste! I mitten är dörröppningen i fråga, från köket mot vardagsrummet, och till höger från vardagsrummet mot köket. Hur långt ska jag alltså måla grönt? Sluta där jag slutat på mittenbilden, eller fortsätta och måla mittenplankan grön också?
 
 
 
Det har hänt litegrann på min kaktusbricka - en kaktus har fått en ny kruka, och en ny aloe vera har flyttat in. Jag har hört att har man tre av en sak, så har man en samling, vilket betyder att jag har en aloe-samling. Inte mig emot! Det är den snett till höger bakom nya aloen, och så är det en aloe som lillasyster burit hem från Sicilien till mig. En kär souvernir! Jag har mera växter som behöver planteras om, men jag börjar ha slut på krukor (jag har tre till, en pytteliten, en i storlek som ovan, och en lägre och vidare, och dom tre blir upptagna idag - jag har varit och hämtat ett paket med suckulent-/kaktussticklingar på Ica på morgonen). Jag skulle behöva loppisfynda lite lerkrukor i olika storlekar, ju mer patina desto bättre, men jag har inte helt lätt att komma iväg på loppis...
 
 
Mer plantering... Jag planterade, som jag sade häromdagen, lite skott, och här är gänget! Schackliljorna (djungeln på bakre brickan, med fredsliljeformade mönstrade blad) och elefantöronen är färdiga att flytta hemifrån, men resten behöver stå och växa till sig ett tag. Jag rotar aldrig skott i vatten, det går hur bra som helst att plantera direkt i jord!
 

Kommentera här: