chokladbullar och grönklädda stolar

En topp följs alltid av en dipp för mig, och nu känns jag rätt dippig - så trött, vill bara ligga på soffan. Det jag ändå får gjort ser jag som en jätteseger! För jag har faktiskt lyckats göra lite, det är mer än vad jag brukar, och jag vet inte om det är litiumet jag ska tacka för det - jag har svårt att få upp nivåerna, men det lär ändå vara bättre än innan.
 
 
 
Jag har tänkt göra chokladbullar ett tag, och häromdagen så blev det till slut av! Eftersom det är ett eget experiment, så hade jag inget recept att följa, utan jag använde en grund och ändrade sedan på det. Jag var nog lite väl generös med kakaon, bullarna blev rätt bittra, dom funkar säkert lysande till kall mjölk! Jag fyllde med nutella, och ringlade över vanlig florsockerglasyr på toppen. Färskostglasyr skulle säkert funka väldigt bra, sån man har på morotskaka. Bullarna kräver lite mer finlir, men är absolut ätbara, däremot är min GBP-operade mage inte helt sams med dom...
 
 
Det här är något jag tänkt göra länge, sedan jag målade om köket i höstas - nytt tyg på stolsitsarna! Dom var klädda i gul vaxduk med blommönster, jättesnyggt, men lite väl piggt för dom murriga färger jag föredrar nuförtiden. Tyget kommer från momma, och funkar helt perfekt, jag är jättenöjd med resultatet. Mindre nöjd är jag med att det bara räckte till tre stolar... Jag har två stolar och en pianopall som också ska kläs om, jag får se vad jag lyckas hitta för tyg till dom... Skulle jag få tag på samma tyg, så vore det fantastiskt, annars något annat grönmönstrat tyg med retrokänsla, eller rentav något blått - när jag fått upp snickerifärgen så kommer köket att vara mörkblått och mörkgrönt, så jag vill ha ett tyg som funkar till det.
 
Bordet lyckas förresten bli belamrat, hur mycket jag än plockar av det. Oftast är det ett eller annat kreativt projekt, eller något som rensats ut och ska hitta ett nytt hem. Just nu är det bådadera - grejer till omklädningen av stolsdynorna, och grejer till loppisen. Sålda grejer måste förstås ersättas, jag vill inte ha tomma luckor på hyllorna, och jag vill att folk ska kunna komma flera gånger och hitta nya saker. Och så är det förstås himmelskt skönt att rensa ut grejer, jag får nästan en kick av det, och det peppar till att rensa ut mera. På bordet syns en hög med bonader - ryor och korsstygn, från 60-/70-tal (eller ja, 70-tal är det väl mest), dom är jättefina, jag har haft dom bra länge, men dom har inte hängt uppe sen jag flyttade till huset för drygt tre år sedan. Nu ska dom få flytta hem till någon annan!
 
 
 

Kommentera här: