miss kitten heart creates är tillbaks igen!

För ovanlighetens skull (känns det som), så sköt jag inte upp det jag planerat, utan jag redigerade podcast igår, och laddade upp idag. Redigeringen tar tid, även om jag huvudsakligen lät det vara nu, men det tog ännu längre tid att spara videon på datorn - 2½ timme eller så. Halv elva var jag klar (sent för mig!), och då hade jag kämpat den senaste halvtimmen med att hålla ögonen öppna. Jag är dock väldigt glad över att det funkade att spara från movie maker, det är ju därför som jag knappt filmar några videos, för att det inte funkat att spara.
 
 
Videon är lång, drygt 75 minuter, men det blir lätt så när det är 15 månader sedan den senaste videon. Jag hade en massa jag ville prata om, jag hade en del jag ville visa, och dessutom så svamlar jag visst en hel del. Värre än vanligt! Jag antar att det är så det blir när en är lite ringrostig!
 
Medans jag kommer ihåg: jag har ju startat en ravelrygrupp för min podcast också, den är sorgligt bortglömd, men bara jag får fler medlemmar (och fler prenumeranter på min kanal), så hoppas jag på att hålla i knitalongs, giveaways och sånt. Gillar ni min podcast och är ni med i ravelry (vilket ni absolut borde vara om ni gillar att sticka och virka!), så gå med i min grupp också!
 
Min ursprungliga utgångspunkt för kanalen miss kitten heart creates, var 1) att sikta på att nån gång i framtiden ha en garderob bestående av handgjorda plagg (plus en del secondhand), 2) att huvudsakligen använda material köpta secondhand, eller bytt, eller fått, och 3) att skapa kläder med tanke på kommande gastric bypass, dvs för små nu, men förhoppningsvis lagom senare.
 
Den utgångspunkten har förändrats nu (och kan säkert komma att förändras igen): 1) målet är fortfarande en handgjord/secondhandfyndad garderob, 2) eftersom finanser saknas, så gäller det att använda garn och tyg osv som jag redan har, eller bytt, eller fått, och 3) jag verkar stanna vid den här vikten (dvs det funkar för mig, och jag orkar inte lägga den energi och det jobb som krävs för att gå ner mer), så numera gäller det att skapa kläder som passar min nuvarande kropp, antingen genom att hitta mönster som redan är plus sized, eller genom att göra om mönster i mindre storlekar.
 
Till exempel: i videon visar jag dom blusar jag sydde förrförra året, jag älskar dom, jag tycker att dom är jättefina, men dom är alldeles för små för mig nu. Jag borde kanske sälja dom för att få ihop lite pengar, men jag vill inte göra mig av med dom - dom är som sagt fina, och helt OOAK. Jag skulle inte kunna göra om dom igen om jag så försökte, i och med att jag använt gamla tyger och knappar. Den blusen vill jag försöka göra om mönstret så att det blir större, det borde inte vara så svårt, det är ett väldigt enkelt mönster, för jag vill sy blusar som jag faktiskt kan ha. Bara jag fått symaskinen lagad, villsäga...
 
Jag har en massa tröjor och koftor på min vill-sticka-lista, men vad jag faktiskt kan sticka är också begränsat, på grund av garnbegränsningen. Jag har en del loppade garner och fådda garner, dom räcker till några plagg, men vilka plagg beror på garnerna - garnets tjocklek, och garnets mängd. Tyvärr betyder det att dom plagg jag allra helst vill göra kan få vänta, för att dom garner jag har antingen inte är lagomt tjocka, eller nog många nystan. Så det är något av ett äventyr också, att hitta stickmönster som funkar med mina garner. Det är så jag hittade fram till tröjan jag stickar nu, jag räknade hur många meter jag hade av garnet, och kollade på tröjmönster för just den tjockleken av garn, och så hittade jag en tröja som jag tycker om, och som garnet förhoppningsvis räcker till. Håll tummarna för det!
 
 

Kommentera här: