fredagsfavoriter - önskeprojekt och önskeinköp och så lite bra musik

Jag är vansinnigt trött, jag har inte sovit mycket inatt, idag tog jag och Alice bussen in på byn, och jag var på sjukhuset och tog blodprov, på apoteket och hämtade medicin och hos optikern och lämnade in glasögon för glasbyte (glasförflyttning snarare) - mer än så krävs inte för att jag ska bli helt utslagen! Trots det, så tänker jag kämpa ihop några fredagsfavoriter, och så ska jag dricka en kopp te till, och sen vore det fantastiskt skönt om jag lyckades sova en stund. Jag försökte för ett par timmar sedan, men det gick tyvärr inte så bra...
 
Den här lilla tröjan/axelvärmaren blev jag jätteförtjust i, den skulle jag gärna vilja hitta ett mönster på! Annars borde det inte vara helt omöjligt att komma på själv hur jag får till den, en liten kortärmad kofta, med långa framstycken som sys ihop på mitten - hur svårt kan det vara?
 
 
Dom här armbanden från Bead.stone.n.skin blev jag jätteförtjust i, ja inte bara just det här, men alla deras pärlarmband! Och återigen så borde det inte vara speciellt svårt att göra en egen version, jag har faktiskt en del pärlor (även om stashen har krympt en del den sista tiden), jag har smyckesringar, jag har lås, kedjor, berlocker... Bara att sätta mig ner och pyssla ihop något! Det skulle inte vara dom enda smycken jag gjort den senaste veckan, jag är nästan klar med två par örhängen till mig, och så har jag gjort ett gäng halsband som jag ska fotografera och försöka sälja.
 
 
 
Jag har hittat en tekanna och en mugg till samlingarna (fyndbilligt förstås, som vanligt!), och det ska inte mera till för att jag ska tycka att tekannor, muggar och tekoppar är roligt igen. Jag fyller gärna på samlingen med teattiraljer, men helst ska jag sätta upp hyllan jag listat ut att jag ska ha tekannor på först, så att jag har nånstans att ställa dom, nånstans fint där dom syns ordentligt. När gården tinat fram ordentligt, så ska jag kolla vad jag har i brädväg, det finns faktiskt en del lite här och var. ^_^ Men när hyllan är på plats, så vill jag gärna fynda några kannor till! Muggsamlingen kan också behöva lite nytt liv, jag har några muggar jag inte är fantastiskt förtjust i, om jag sorterar bort dom så har jag plats för att hitta några nya, fina, roliga muggar istället.
 
 
Allt pudligt gör mig förstås alldeles varm i själen, både faktiska hundar (särskilt min Alice förstås), och saker dekorerade med pudlar - ju mera vintage och ju mera kitsch desto bättre! Det här till exempel - tekanna, sockerskål och gräddkanna med svarta pudlar, total perfektion, såna vill jag ha!
 
 
 Den här hittade jag hos Sandra Beijer, Sylvia Vrethammar sjunger Son of a preacher man på svenska - jag blev oväntat förtjust i hennes version!
 
Nu ska jag koka te, stänga fönstret i köket (för jag håller på att förfrysa fötterna), och så funderar jag på att se Monsters Inc igen, det var längesen, jag minns knappt vad den handlar om! Med lite tur, så somnar jag när jag tittar på filmen, det skulle verkligen behövas!
 

Kommentera här: