fredagsfavoriter - fem underrepresenterade garderobskategorier

Jag var bort till Karin en sväng idag, där hade dom pyssel och fika att erbjuda - det kunde jag förstås inte tacka nej till! Hon hade också ett par bitar svart skinn, som passar helt perfekt på baksidan till min pärlkrage, och efter några timmar med nål och tråd (och tillhörande sönderstuckna fingertoppar), så börjar min krage närma sig färdig - bara en tryckknapp kvar sen! Det firar jag med lite fredagsfavoriter - av den sorten som gärna fick flytta in i min garderob! Det är alltså sånt som jag känner saknas i garderoben, eller som jag kanske gärna vill ersätta om det redan finns.
 
 
En vit blus (gärna i spets) skulle gärna få flytta in i garderoben, till exempel den här från Erdem x H&M. Jag hade aldrig hört talas om märket Erdem tills alldeles nyligt, då jag såg några plagg ur deras samarbete med H&M på Tradera. Nu är jag frälst! Jag vill ha vartenda plagg dom gjorde tillsammans med H&M, och jag gillar precis allt annat dom gör också. Det är spets, volanger, blommönster, utsmyckat, barockt, och alldeles underbart!
 
 
Smycken med etnisk känsla tillhör mina favoriter, jag har några halsband och några örhängen från Indiska (som är det närmaste etnisk jag kommer), men jag skulle vilja ha några riktiga statement pieces. Något stort och maffigt, med stora stenar/pärlor, mycket silver, nånting med känsla av mexikanskt, navajo, marockanskt eller kanske tibetanskt. Jag var i Marocko för nästan 20 år sedan, jag köpte faktiskt smycken, men inget stort och etniskt, utan bara några mindre silversmycken. Fina dom också, men jag önskar att jag hade köpt något mer marockanskt också.
 
 
En klassisk herrskjorta är ju något som "ska" finnas i varje kvinnas garderob. Inte i min garderob dock, jag tycker att skjortor är rätt trist. Men - det finns designers som hittar på riktigt roliga saker med en vanlig skjorta, och slutresultatet är allt annat än vanligt och trist. Nånting sånt skulle jag vilja ha i min garderob däremot! Gärna oversize, assymetriskt, förvridna former, förvridna proportioner... Som den på bilden, tex! Annars kan jag se skjortdetaljer som jag gärna skulle vilja införliva i garderoben, som går lätt att DIY:a själv, som en snygg kraglapp (krage/haklapp-variant alltså). Överhuvudtaget, så går det att piffa upp många outfits med en snygg halsprydnad, som den här eller den här. Båda vill jag göra!
 
 
Ja, jag vet, jag börjar låta som en repig skiva, men alltså - sneakers! Jag har flera par, jag sitter inte på pottan, men jag vill hemskt gärna ha ett nytt par i vår. Å andra sidan - det finns så många fina, så jag skulle ha svårt att välja (kolla några av mina favoriter här och här)... Det jag hoppas på, är att jag ska ta mig iväg på loppis, och att ett perfekt par i min storlek ska bara stå där och vänta på mig - jag slipper beslutsångesten, och får mig ett par nya sneakers. Ja, drömma kan en ju alltid!
 
Något som är raka motsatsen till sneakers, är cocktailringar. Sneakers är användbara, lätta att få tag på i överkomliga prisklasser, passar till allt... Cocktailringar är ren och skär lyx, dom är opraktiska, kostar (oftast) gigantiska summor, svåra att passa in i åtminstone min livsstil... Å andra sidan, en enda cocktailring räcker som ett statement-smycke, med en sån så behöver man inte fundera på halsband och örhängen och sånt - en rejäl blingig ring, ett snyggt läppstift och man är klädd för en utekväll. Det är tyvär bristen på utekvällar (och bristen på tiotusenlappar...) som gör att cocktailringar bara blir önskedrömmar för mig. Fast stora flashiga ringar går förstås att hitta billigare också (jag har bla ett par jättefina agatringar från Indiska), fast då får man förstås hoppa över allt vad diamanter och ädla stenar heter...
 

Kommentera här: