fredagsfavoriter - kök och hall som inspirerar till stilbyte!

Jag höll ju på att glömma - det är fredag idag! Jag är så dagvill, jag är glad att jag har mobilen som kan säga vilken dag det är! Jag har fastnat för både ditt och datt den senaste veckan, men eftersom jag är på sånt fixarhumör nu, så blir det såna favoriter. Kök och hallar/trappor som jag fastnat lite extra för, för att vara exakt. Jag har ju redan mina planer klara för vardagsrummet, och om några dagar är det dags att sätta dom i verket. Men jag vore inte jag, om jag inte redan hade tankarna långt bortom vardagsrummet, fast jag inte ens börjat tapetsera så känns jag nästan klar med rummet, och nu snurrar planerna för köket i skallen. Ja, och så trappen, den var egentligen det som var näst på tur, men eftersom det behövs snickerifärg där, och det är dyrare än väggfärg och tapetklister, så hamnade trappen sist i kön.
 
Köket skulle jag egentligen vänta med, det ska renoveras, och jag tyckte att det var onödigt att göra något åt det innan. Men - renoveringen kan vara fem år i framtiden, eller tio, så jag kom på att målarfärg är ett jättebra och jätteeffektivt quick fix. När jag sedan renoverar så är tapeter planen, det ger jag mig inte på nu. För dyrt och för bökigt! Efter den lilla bakgrundshistorien, sånt här inspirerar mig när jag funderar på färg i köket och trappen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blått och grönt tilltalar mig mest just nu, särskilt blått! Blått, och så svartvitt, är min absoluta favoritfärg för tillfället, jag känns inte kunna få nog av det! Köket lutar åt blått, hallen åt grönt (med tanke på den grönmönstrade tapeten), och golvet (som ska bytas, men inte nu) kommer antagligen att bli svartvitrutigt. Fast bild nummer 2 är ren och skär perfektion, det skulle jag kunna kopiera rakt av! Jag älskar den tapet jag har, men skulle jag få tag på den rosenblommiga tapeten på den bilden, så skulle jag inte tveka en sekund att tapetsera om! Eller jo, med tanke på hur högt till tak det är i trappen, så skulle jag tveka inför det praktiska utförandet, men tapeten - den föll jag för, den hade jag gärna här hemma!
 

Kommentera här: