fredagsfavoriter - hufflepuff

Harry Potter-fans brukar gärna se sig själv i det ena eller andra Hogwartshuset, det finns massor av tester för att se vilket hus en tillhör, och varje test ger för det mesta olika resultat. Pottermore's test känns genuinast, om inte annat så för att JK Rowling är med i skapandet av innehåll där, och det är deras test som jag räknar som "giltigt". Även om en förstås har rätt att bestämma vart en känner sig hemma - har du sett filmerna/läst böckerna, så vet du att sorteringshatten gärna hade satt Harry i Slytherin, men eftersom han önskade att hamna i Gryffindor, så hamnade han där. Jag har alltid sett mig själv som en Ravenclaw, mer hjärna än hjärta typ, och blev förvånad och till en början besviken på att jag sorterades in som Hufflepuff. Hufflepuff är verkligen huset som JK Rowling glömde, dom försvinner nästan helt i berättelsen, särskilt i filmerna, förutom Tonks och Cedric Diggory så är dom otroligt anonyma. Supersynd tycker jag, för med tiden har jag förstått att Hufflepuff är helt grymma! Bästa huset, helt klart!
 
 
Hufflepuffs sällskapsrum är som taget ur Sagan om Ringen - det hade lika gärna kunnat bo hober där. Och hober och Hufflepuffare har faktiskt mycket gemensamt!
 
 
Mat och mys är det viktigaste för en Hufflepuff, inte att vara modig, eller smart, eller ambitiös. Helt klart det lättaste livsmålet att nå upp till!
 
 
 
Hufflepuff = feminist som gillar djur och växter och mat och godsaker. Jupp!
 
 
 
Som jag sa i början... ^_^ Verklighetens Hufflepuffare är nog dom som är mest stolta över och öppna med vilket hus dom tillhör (och kanske Slytherin), och dom vokaliserar gärna det i teckningar, serier och memes.
 
 
 
Däremot är svart och gult bland dom svåraste färgerna att kombinera, det är lätt att se ut som ett förvuxet bi. Knepet är att hålla sig från knallgult, och att använda sig av hela den grå-svarta skalan.
 
 
 
På Pinterest finns massor av såna här "aestethics"-collage, bland annat åtskilliga med Harry Potter-tema. Förstås! Det var faktiskt här som jag började känna mig hemma i Hufflepuff, jag kan relatera till i princip alla bilder, allt är sådant jag tycker om. Som det här suddiga collaget - varm choklad med grädde på toppen, blommor, senapsgul sammet med fransar, öppen spis... Lite bohemiskt, lite granny chic, väldigt mysigt!
 
 
 
Den här illustrationen ser kanske bekant ut? Jag har lånat den av Taryn Knight, jag tycker att den på ett väldigt trevligt, men ändå diskret sätt signalerar min Hufflepuffighet!
 
 
 
Sade jag att Hufflepuffare gillar kakor? =^_^=
 

Kommentera här: