tjusiga tisdag - nygammalt och svartgrått

Tjusiga tisdag händer inte alltför ofta, än mindre ofta involverar det selfies - oftast är det fina kläder, stilar, accessoarer osv som jag hittat på nätet och som inspirerar mig. Nu har jag faktiskt utökat garderoben lite på sistone, jag har en målbild i skallen, ungefär vilken slags kläder jag vill hitta, och vilken färgskala, och så kollar jag på loppis. Dom senaste veckorna/månaderna så har jag lyckats göra några fynd, och eftersom jag vill dela med mig av dom, så blir det alltså selfie galore! Jag har ingen större vana av OOTD-foton (kanske borde bli en vana - jag saknar dark mori/strega-bloggare/instagrammare/youtubare som är äldre och större, dags att föregå med gott exempel?), jag är dålig på att posera, jag måste hitta ett bättre ställe att ta bilderna, och jag måste ta dom i bättre ljus. Det är inte helt lätt att se skillnad på alla plagg, särskilt som att dom flesta är svarta...
 
Grejen med att ha helsvart (och grått) från topp till tå, är att leka med texturer - material, ytor, tjocklek - genomskinligt, stickat, spets, tryck... Bara för att jag tycker om svarta kläder, betyder det inte att jag vill se ut som ett förkroppsligat svart hål...
 
Blusen har jag inte använt än, jag har inte hittat något bra sätt att kombinera den. Den är väldigt transparent, med små mönster i turkos och senapsgult, typ, och har jättefina vida ärmar, med slitsar och rosetter. Ärmarna var det som sålde blusen! En vadlång kjol i mermaidmodell (dvs vidare nertill) i svart spets. Jag trodde inte att jag skulle få på den ens, och så sitter den helt lagom - jag har inte helt vant mig vid min nya storlek!
 
Min nya favoritklänning, jag har haft på den många  dagar sedan jag köpte den! Mjuk trikå, volanger, och små grå hjärtan på svart botten. Bra som den är, och bra att ha som understa lager med andra plagg ovanpå. Till exempel:
 
Den här korta klänningen/tunikan, den är för kort för att ha på egen hand, men den hjärtmönstrade klänningen under sticker fram som en extra volang. Funkar hur bra som helst! Den här klänningen är den som är mest mori girl av alla mina plagg, tror jag - vid och löst sittande och volanger, och fokus nertill.
 
Den här tröjan är också använd mycket, kort, vid och flätstickad. Egentligen ska den vara ännu mer oversized, eftersom den är i storlek M, men jag tycker att den funkar hur bra som helst på mig, som har storlek L-XL.
 
Den här har jag inte heller använt än (jag är för upptagen med att använda den hjärtmönstrade... ^_^), det är synd, det är en bra klänning - A-linjeformad, trekvartsärm, spets... Många bra egenskaper! Den måste få komma fram och luftas nån dag!
 
Och så en egen skapelse - en pixie/fairy hood! Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, så jag ska göra ett nytt försök, men den är bra nog att komma till användning i princip varje dag sedan den blev klar. Snoddarna är mer praktiska än vad en kan tro - dom kan viras runt halsen för lite extra värme, och om det blåser, så kan dom viras runt huvudet för att hålla huvan på plats. Eller så kan dom bara hänga och vara ulliga och gulliga... Huvan är bra på flera sätt - den ger värme på huvudet förstås, men är lätt att fälla ner om det blir varmt eller om jag ska in på en affär tex. Ett bra plagg, som borde ha större spridning! Jag ska som sagt göra åtminstone en till till mig själv!
 
Jag har fyndat en jacka också billigt, 112 kr för en grön "friluftsjacka" i bomull, tänk Fjällräven. Tyvärr är den inte så tjock, och jag hade nog velat haft den i svart, men jag tycker om den, jag trivs i den, och den funkar bra med stickat under tills det blir kallare. En svart jacka dyker säkert upp framöver, likaså svarta pälsiga skor (som jag gärna vill ha tag på, jag har ett par beiga som jag älskar) eller ett par svarta snowjoggingstövlar (som inte heller vore helt fel). Bara att kika på loppis ibland, och i facebookgrupper, och att hålla tummarna. När önskan är ute i universum, så brukar universum svara, på något sätt!
 
Förresten, svarta urtvättade plagg är så trista, det finns ju tvättmedel enkom för att undvika det, jag tror att jag ska investera i sånt! Annars går det ju att färga om nån gång ibland också, så svart färg är inte helt fel att ha hemma!
 

Kommentera här: