nu är projekt vardagsrum äntligen igång!

Ozoneneratorn står och surrar för fullt, den ska få stå på hela natten, sedan ska rummet vädras ut, och sedan är det tapetseringsdags!
 
 
Japp, jag längtar tills allting är på plats igen! På plats, fast mycket snyggare förstås - jag längtar efter att få se dom nya tapeterna på väggen! Jag har dock lite huvudbry - jag tror inte att knappt tre rullar räcker till alla fyra väggar, trots att rummet är litet, trots två fönster och en dörr, och trots skorstensmuren, inte när det är mönsterpassning och ett rätt stort mönster. Jag kommer att fortsätta att ha bokhyllor i vardagsrummet, jag kommer att ha det så länge jag bor där, så tanken är att helt enkelt tapetsera dom ytor som syns, och så långt bakom bokhyllorna som det räcker. Men - vart börjar jag och vart slutar jag? Fönsterväggen rakt fram och runt fönstret till höger måste det tapetseras. Dörrväggen måste tapetseras, likaså den väggsnutt till vänster om dörren (från där jag står och tar kort) som inte täcks av bokhyllor. Men, för att det inte ska bli konstiga möten mellan våderna om jag gör dom här motsatta väggarna först, ja, då måste jag tapetsera runt rummet. Och då riskerar jag att tapeterna tar slut.
 
Hur skulle ni göra?
 
 
Bokhyllorna är förresten väldigt vita, som ni ser, och det är sex stycken av dom. Jag har två alternativ - antingen så tapetserar jag dom synliga kortsidorna med samma tapet som på väggarna (om den räcker), eller så spikar jag på en träskiva som antingen målas eller betsas. I vilket fall som helst, så är planen att "bygga in" bokhyllorna med lister längs framkanterna, och att bygga in översidorna, så att hyllorna känns platsbyggda. Det känns som ett lagomt avancerat projekt för en nybörjare! Jag har en plan, det känns inte så svårt, men vem vet - det kan skita sig hur mycket som helst. Särskilt med ett äldre hus som står på blöt mark - det finns inga raka linjer nånstans!
 
Spara

Kommentera här: