loppislördag - soptippsfyndat

Två loppislördag i rad är lite av ett kors i taket! Två gratisfyndade loppislördag i rad är ännu mer fantastiskt! Jag for på tippen i onsdags, dels så hade jag en hög med elektriskt som skulle hivas, dels så tog jag med en del böcker och ett soffbord jag försökt sälja utan framgång. Dom senare slängde jag förstås inte, utan jag ställde dom i återbruksboden. I den boden hittade jag lite saker också - hur bra som helst, och en stor anledning till att jag gärna åker på tippen ibland! (Jag tycker om att slänga skräpberg också, det är andra anledningen till att jag gillar tippenbesök!)
 
  
Småplocket först - jag hittade lite fina saker!
 
Tre ramar, dom fyrkantiga är superplastiga, men blir säkert jättefina på väggen med något fint i. Den ovala ska sprejas, antingen svart eller guld. Antagligen svart.
 
Ikoner av alla de slag gillar jag, den här var jättefin! Är det någon som kan grekiska som kan se vem det är? Ryttaren ser väldigt kvinnlig ut, så Jeanne D'Arc kanske? Eller finns det fler kvinnliga helgon som gick ut i strid?
 
Blå flaskor och blå burkar, tyvärr utan lock. Dom blir fina tillskott till min kuriosasamling!
 
En kaninkruka, den ska målas om, men frågan är om jag bara ska spreja den enfärgad, eller om jag ska måla den mera föreställande. Typ den här krukan.
 
En gammal fin tomte. Eller jag vet inte hur gammal. Halvgammal fin tomte? Planen är att sälja den, för den passar inte riktigt in hos mig. Kolla förresten på översiktsbilderna ovan, skorna är helt fantastiska!
 
Och så det stora fyndet! Jag funderade ju på om jag inte skulle vilja ha en fåtölj i vardagsrummet, så att jag skulle hålla ögonen öppna efter en nätt liten sak. Jag fick svar fort, för några dagar senare hittade jag alltså den här, den var det första jag såg när jag kom in i återbruksboden.
 
 
En riktig club-fåtölj i läder med chesterfieldkänsla. Skicket är överlag jättebra - inte ett dugg nersutten, tung och gedigen - det är bara sömmarna som har spruckit och några knappar som saknas. Knapparna kan jag leva utan, sömmarna har jag tänkt laga - Karin har erbjudit sig att låna ut en tapetserarnål och sentråd, hon syr i läder så hon har grejer hemma. Fast en tapetserarnål tänker jag nog investera i ändå, den kommer säkert till nytta framöver också - jag har sytt i stoppade möbler förut med en rak nål, det är inte skoj alls!
 
Igår köpte jag mig en liten burk svart lackfärg, så i helgen ska jag måla moraklockan och garnskåpet, och så ska jag kika i förrådet - jag undrar om jag inte har plywood, för då kan jag såga till den så att den passar bokhyllornas kortsidor. Jag kollade vad det kostar med dekorplast, och plywood är ett mycket billigare alternativ, även med lasyr, bets eller färg inräknat! Färg direkt på bokhyllorna fäster tyvärr inte så bra, typiskt Ikeas folieöverdragna möbler.
 
Nästa vecka blir det en sväng till Östersund, jag ska köpa väggfärg till köket och snickerifärg till hall/trapp - jag har sålt en massa tarotlekar, så jag tänker ta mig råd! Jag kommer ändå att välja budgetalternativen, alltså Rusta, Ö&B, Jula osv, jag ska kolla på nätet först för att se vad som ser intressant ut. Rustas Midnight lutar det i alla fall åt i köket, en riktigt mörkblå färg. Längtar! Loppisbesök blir det också, sist jag var in så kunde jag bara titta på allt fint, nu kanske jag kan hitta något som får följa med hem också. Håll tummarna för att jag säljer fler tarotlekar i helgen!
 

Kommentera här: