loppislördag - shoppislördag

I motsats till dom senaste veckornas loppisfynd, så fyndade jag tyvärr inte gratis den här gången... Jag var in till Östersund i tisdags, planen var att gå på Röda Korset och Loppis på gården och Shoppis, men det blev bara Shoppis. Det är ok, då har jag dom andra två kvar nästa gång! Jag köpte två klänningar och en jacka, men dom kom inte med på bild - faktum är att jag funderar att skriva ett inlägg enbart om mina klädfynd den senaste tiden. Jag funderar till och med på att ta några outfitfoton!
 
 
 
Allting samlat på en bild. Ganska så spretig hög, jag hade defintivt ingen röd tråd i bakhuvudet! Eller jo, egentligen så har jag det, jag har vissa saker jag är på jakt efter (tavelramar, mässing, svarta garner, svartvitrandiga tyger tex), men rätt vad det är så hittar jag saker som är för bra/fina/roliga för att kunna motstå. Sen hade jag med mig en syster med fyndögon också, Suss vet vad jag brukar tycka om, så rätt vad det är så hör jag ibland "Malin, kom hit, titta här, här är något för dig!". Det är inte ofta hon har fel! Det är inte heller sällsynt att hon står och tittar på något, som jag till slut köper, eller jag tittar på något, som hon till slut köper - vi tycker lika om mycket när det kommer till inredning och kläder! Och så har vi samma teknik när vi går i affärer - vi tittar och klämmer och känner och luktar och funderar, syster Maria brukar bli lite vansinnig på oss... ^_^
 
Två böcker (jag letar alltid efter recept på smulpaj, nu har jag en hel bok att vända mig till, och en bok bara om väskor är inte det sämsta för en väskfantast!) och en DVD-film (en lesbisk kultklassiker, kanske inte kvalitativt fantastisk, men hur rolig som helst ändå!).
 
En stor mässingskruka för bara 40 kr (stora mässingskrukor är inte helt lätt att hitta, när dom är så billiga så funderar jag inte ens! jag hittade en till, avlång, ännu större, men den kändes för dyr, 100 kr, eller om det var 120 kr, men jag ångrar att jag lät den stå kvar!), Rauma finullgarn för bara 25 kr/nystan, och två nystan pastelligt pälsigt garn för en tia styck (som ska bli pygmypuffs till min Harry Potter-gran).
 
 
Tre silvriga tavelramar som ska sprejas svarta, en kitschig porslinspudel till samlingen, en tesil till samlingen (jag har aldrig sett en sån här förut, med en vevbar grej i mitten), en liten ask till min kuriosasamling, och en kitschig hjort att hänga på väggen.
 
Jag har redan en väldigt liknande hjort, dom är helt fantastiska, tycker dock inte om geväret på den jag redan hade. Jag bestämde mig för att det är såpass diskret, att det knappt syns, men jag tycker om att gevär lyser med sin frånvaro på min nya hjort!
 
Och till sist en närmare titt på den lilla kuriosa asken. Eller ja, det är inte så kuriöst med en gammal, sliten liten ask, men om en öppnar den och tittar lite närmare:
Så upptäcker en världens minsta lilla syskrin! Jag lät bli att köpa ett annat syskrin av modell mindre (barnstorlek typ), jag har varit tvungen att gå ifrån ett annat litet syskrin en annan gång, jag drömmer om symaskiner i miniatyr - om vi säger så, jag älskar handarbetsattiraljer i miniatyr! Eller ja, jag älskar handarbetsattiraljer, punkt, men är dom gamla, små, speciella, unika, så älskar jag dom extra mycket. Det dök förresten upp ett minne på facebook idag, från när vi kom hem med en massa saker från mormors och morfars hus, den här gången så visade jag alla hennes handarbetssaker jag fick ta. När farfar dog, så hittade dom farmors syskrin (hon har varit död i 40 år), och det fick jag också. Gissa om dom två arvegodsen är dom absolut speciellaste jag äger! Jag är otroligt glad för dom! Jag har kvar litegrann efter mamma också, men det mesta av det har försvunnit genom åren - hur synd som helst!
 
För att ni ska få en känsla för hur smått allt är - till höger är en vanlig gammal trådrulle, till vänster en liten trådrulle från det lilla syskrinet. Allt är så smått, så smått! I love it!
 

Kommentera här: