ett lager färg

Just nu tar jag några timmars målarpaus, färgen måste torka mellan lagren, så jag sitter vid datorn och kollar inredningsprogram/-videos och håller inspirationen uppe!
 
Jag glömde att ta en före-bild innan jag plockade ner allting från väggarna, men letar jag lite så borde en sån gå att hitta, antingen på bloggen eller på instagram. Det här är i alla fall före, vita snickerier, gula vintagetapeter med små vita blommor, och fuskstengolv. Golvet kommer att vara kvar på obestämd tid, det är ingen mening att byta det förrän köket ska renoveras på riktigt, för då ska en vägg öppnas upp, och diskbänk och spis ska flyttas.
 
Efter första lagret färg ser det nu ut såhär. Färgen är Rustas "Midnight", och jag trodde att den skulle vara blåare, den är mest svartgrå tycker jag. Men det känns ändå ok, svart var en färg jag funderade på, så det var tydligen svart det skulle vara... Jag har slarvmålat som bara den vid listerna, för dom ska målas sedan ändå. Jag tror inte att dom förblir vita, ett alternativ är att måla dom i samma färg som väggen, ett annat att göra dom antingen blåare eller rent svarta. Jag har inte bestämt mig än, och det är ingen brådska - jag kan leva med det här ett tag, och känna efter. Dessutom så har jag ett rum till att måla, mitt kök består ju av två rum, till vänster, utanför bild, har jag alla köksskåp och arbetsytor (det är därför jag vill öppna upp en vägg, för att förena dom två rummen). Det känns som ett större jobb att måla därinne, därför får det vänta till sist....
 
Imorgon hoppas jag på att kunna visa det färdiga köket, med alla saker på sin plats. Eller ja, nästan färdiga, snickerierna kommer som sagt inte att vara målade, och jag har en del småfix att göra, taklamporna ska målas om (igen!), jag funderar på att måla köksbordet (teak är fint, men bordsskivan är väldigt ful, med en massa fläckar), men färdigt som i färg på väggarna, tavlor och stringhylla och gardiner uppe... Färdigt, så att det går att leva med det ett tag till!
 
Förresten, vill ni ha bästa tipset för att få ett rum att kännas stort och rymligt? Belamra det först ett tag, så känns det jättestort när en tar bort alla pryttlar igen!
 

Kommentera här: