tallrikshyllan som fick sig en makeover

Innan jag visar hela köket, så tänkte jag börja med en liten detaljkik. En närmare titt på min tallrikshylla, närmare bestämt. Den var i mörkt trä när jag hittade den i mormors och morfars hus, då målade jag den omedelbums vit, och vit har den varit tills häromdagen, då jag målade den mörk - jag använde helt enkelt väggfärgen (Rusta "Midnight") till den också. Det blir några likartade bilder, för jag kunde inte bestämma mig för om bilderna med belysning var bättre än bilderna utan, därav ett helt inlägg bara med tallrikshyllan, och därav ett gäng med bilder.
 
Först en närbild, så att ni verkligen får se hur snygg det är att måla hyllan i samma färg som väggen! Hyllan smälter in i väggen, visuellt så försvinner den nästan helt, och fokus ligger på det som står i hyllan istället.
 
Jag bytte ut det tidigare svartvita temat mot blått och grått - en nyfyndad liten vas (mer om den på lördag!), min fina tallrik, en matchande kokbok, en kakelplatta med en tupp, och så ett par små Marimekkoskålar i blå nyanser. Den mörkare blå skålen är min nästan absoluta favoritfärg!
 
Jag tycker att det är supermysigt att den mörka årstiden har börjat, jag älskar att tända lampor och ljus, men det är inget vidare att fotografera när det sällan är riktigt ljust ute... Inte med mobilen i alla fall... Men i alla fall. Med ljusslingorna släckta, så syns det bättre hur allt ser ut, även fladdermusen under hyllan (en Halloweendekoration som fick bli kvar, den är en bakform i silikon, så rätt vad det är så blir det fladdermuskaka också). Alltså, tallriken - den är bland det finaste jag har sett, i porslinsväg!
 
Jag har ingen belysning över köksbänken, och det blev ett problem på riktigt när jag målade om. Den här ljusslingan blev en budgetlösning, som dessutom är hur mysig som helst! Slingan är så lång, så att den räckte till väggsnutten under tallrikshyllan också - ni får se mer av det när jag visar hela köket!
 
Och så här mysigt blir det när dödskalleslingan också är tänd (också en Halloweendekoration som blev kvar, den hittade jag på Rusta, jag tror att jag betalade 40 kr). Det här är också knepet med att dekorera med mörka färger - det krävs massor av ljus! Lampor, ljusslingor, levande ljus - det går inte att ha för mycket! Meningen med mörka väggar är inte att bo i en mörk grotta, det är att bo i en mörk grotta som gnistrar magiskt av ljus överallt!
 

Kommentarer:

1 Maggie Bergius:

Så fint det blev:)

Svar: tack! ♥
Miss Kitten Heart

Kommentera här: