murriga detaljer önskas!

Köket (ja, matrumsdelen av det i alla fall) målade jag klart i förrgår kväll, jag började sätta upp stringhylla och tavlor och sånt igår, men jag är inte klar än - jag ska sy nya gardiner (dom flesta av mina köksgardiner går i orange toner, det funkar inte riktigt nu), och jag ska sätta upp min samling tesilar (dom finaste har tyvärr inga hål att hänga upp dom i, jag måste fundra ut ett sätt att visa upp dom ändå, för det är synd att dom bara står staplade i ett hörn av skafferiet), och så ska jag bara rent allmänt snygga till köket. Sen ska jag visa hur det blev!
 
Men, som brukligt är för mig, så sätter hemmafix igång lusten efter mera hemmafix, och lusten att köpa nya fina saker. Mycket av det jag har sedan innan fungerar fortfarande i mitt nymurrade hem (alla fina mässingssaker tex), annat kan göras om (läs målas svart), men en del känns helt fel. En del saker sparar jag, för rätt vad det är så börjar jag sakna dom igen, men en del rensas ut, och så önskar jag mig nya fina saker som passar bättre. Som till exempel:
 
 
 
Abigail Ahern's fantastiska sammetsdjurlampor - den ena mer fantastisk än den andra! Jag älskar lampor, gärna kitschiga, gärna i form av djur (jag har en guldflamingo och en vit bulldogslampa, som jag funderar på om den inte ska målas, bara jag kommer fram till ett beslut om vilken färg), och dom här lamporna är verkligen gräddan av kitschiga djurlampor. Bättre än såhär blir det inte!
 
 
Mässingskrukor - jag håller på att byta alla retrokrukor mot mässing, som tur är, så brukar det inte vara någon konst att hitta såna på loppis, utmaningen ligger i att hitta lite större storlekar. Jag har haft tur och hittat tre större, resten är av mindre modell. Tur att jag har blommor i alla storlekar! En liten mässingspall, som i bakgrunden på bilden ovan, skulle inte vara helt fel - det är finast i fönstret om blommorna står på olika höjd, det blir mer liv då. Jag har ett gäng djurkrukor, en del är decouperade med silkespapper, en del är rosamålade, jag funderar på att spreja dom guld - det är inte mässing, men kan bli fint ändå!
 
Jag har en liten samling med Barnes & Nobles Leatherbound Classics, bland annat Anne Rice Vampire chronicles, Sherlock Holmes och Jule Vernes samlade verk, sagor av bröderna Grim... Alice in Wonderland förstås! Jag vill också ha dom här två till samlingen, dels Dracula, dels Dracula and Other Horror Stories, dom fattas i min samling tycker jag. Dels på grund av deras status som superklassiker, dels på grund av att dom är superfina inredningsdetaljer - perfekt på ett soffbord i en murrgrotta till vardagsrum, till exempel!
 
 
Två taklampor är jag på jakt efter, en som ska sitta ovanför spisen (jag hade en gul vägglampa förut, den funkar inte alls nu) och en i övre hallen (jag hade en golvlampa som ganska allmän belysning förut, men den har fått flytta in till vardagsrummet, så det är rätt mörkt i trappen). Den ovanför spisen får gärna vara lite mindre, den i hallen får gärna ta lite mer plats, men jag har inga andra direkta önskemål. Jag misstänker att jag kommer att hitta lamporna på loppis, ett annat alternativ är att göra själv - egentligen behövs inte mycket mer än en sladd och en lamphållare, vill en lyxa med skärm, så är en lampskärmsstomme ett snyggt alternativ - särskilt ovanför spisen så är mycket ljus en bonus!
 
Förutom ovan nämnda detaljer, så har jag inte direkt någon plan för vad jag egentligen vill ha - jag tänker att loppisrundor kommer att lösa det problemet i sinom tid, och att jag helt enkelt vet vad jag vill ha när jag ser det. Några fina muggar, kanske. Mera mässingsdetaljer, som tex mässingsdjur (älskar mässingsdjur!). Tyger, mina existerande gardiner fungerar inte sådär superbra numera, och jag vill ha ett nytt överkast i sovrummet. Ramar är alltid välkommet. Flera delar av min drömservis. Problemet är inte att hitta sånt jag tycker om och vill ha, problemet är att redigera mig själv, att välja med urskiljning när jag hittar fina saker, att hålla mig till sånt som tillför den stil och det intryck jag är ute efter. Jag håller tummarna för att rätt prylar dyker upp vid rätt tidpunkt, alltså när jag har råd med dom!
 
Spara

Kommentera här: