craftiga presenter

Jag var med i ett craft swap i en mori girl-grupp på facebook, som ni kanske gissar, så var crafts temat. Handarbete, skapande, hantverk - det är ett svårt ord att översätta. Skapande hobbies, kanske. I alla fall, så fick vi skriva en lista på dom skapande hobbies vi pysslar med, och så fick vi varsin partner utsedd. Som det brukar gå till i swaps, inget krångligt, ett lättsamt snabbt swap. Min partner broderar, brevväxlar, håller på med junk journals bland annat, och det var broderidelen som fick idéer att ploppa upp i huvudet.
 
Jag letade rätt på lite fina brevpapper från min samling (jag samlade på japanska gulligheter förut, bla brevpapper, men nu börjar samlingen sina), och lite goda teer. 
 
Jag köpte ett litet sykit på Dollar Store, och så gjorde jag om det till ett broderikit. Jag snurrade upp broderitråd på pappbitar, jag lade i ett par fingerborgar, några nålar och fina uggleknappar. Den lilla saxen, nålpåträdaren, nålhuset och måttbandet följde med sykitet, jag sydde små nåldynor och limmade i locket, och jag gjorde en hållbarare version av hållare för sax och sånt.
 
Jag hittade också lite spets på Dollar Store, bara några halvmeterssnuttar, men nog för att hitta på något med. Glittertråden är också från Dollar.
 
Och så skickade jag med ett pennskaft och bläckpennspetsar, ska man skriva brev, så varför inte göra det med stil?
 
Paketet till mig kom i fredags, det var lite konstmaterial, lite te, och lite Harry Potter. Ja, ni kan ju se själva:
 
 
Några Harry Potter-prints (några av dom ska ramas in, definitivt Newt Scamanders resväska och kartan över Hogwarts) var en väldigt bra början!
 
En liten skiss-/anteckningsbok och oljepasteller.
 
Stjärnor i juteväv...
 
...och små stjärnpaljetter...
 
Och te förstås - mori girls och te hör ihop som handen i handsken, av någon anledning!
 
Jag har mest målat i akryl på senaste tiden, men det här paketet var definitivt en puff tillbaks till mer taktil mixed media! Nånting där jag kan använda jutestjärnorna ska jag absolut hitta på, även om jag just nu inte har den minsta aning om vad. Det dyker upp, det är jag säker på!
 

Kommentera här: