tre horribla systrar

Ibland flyter det på bättre än andra gånger, och då känns det nästan som att jag fuskar... I förrgår började jag på en tavla, jag limmade på en ram av gamla trälister, klistrade på lite fina papper och lade på lite färg. Igår målade jag klart tavlan, och gjorde ett par berlocker till den i krympplast. Det bara sade swoosh, så var den färdig! Jag var tvungen att fråga mottagaren om hon tyckte att den kändes klar, eller om den behövde något mer, för som sagt - så snabbt och lätt ska det ju inte vara att  måla! Fast det är det ju ibland, jag bara glömmer bort det dom gånger som jag kämpar och bråkar med en målning.
 
Berlockerna består av en tand och ett öga, för mitt motiv är graeae, tre gråhåriga systrar i grekisk mytologi som delade på ett öga och en tand. Ett helt oemotståndligt motiv, det finns mycket att hitta på med det! Jag har ingen krympplast hemma, men jag har sparat locken till några hämtmatslådor, och dom funkade dom med. Lite tunnare än vanlig krympplast, och dom blev inte helt platta (jag kan ha varit för feg med tiden i ugnen), men det blev berlocker av dom. Jag målade med akrylfärg, och det är inte heller helt ultimat, men som sagt - det funkade.
 
Första utkastet, när jag funderade på om tavlan var klar eller inte. Crystal, som ska ha den, önskade sig något blått/grönt också, hon saknade lite färg, och då blev det såhär:
 
Månen klippte jag ut från ett collageark, klistrade den på tjockare papp, och målade den sedan (även om man håller på med collage, så finns det inget som säger att man inte kan måla också, och lite färg gör att det känns mera komplett för det mesta!). Jag målade blå månstrålar som sträcker ut sina händer mot systrarna (inspirerad av Akhenatons soldyrkeri i gamla Egypten), och limmade till sist på månen på ramen. Berlockerna i sin kedja skruvade jag förresten fast med ett par pyttesmå skruvar, det funkade eftersom jag har målat på en pannå (skruvarna var ändå lite för långa, så jag knipsade av spetsen så att dom blev lagom). Jo, jag har ju snöat in lite på textur och flerdimensionellt, det här var ett bra sätt att föra in lite sånt, likaså ramen - roligare än att bara göra en målning och sen vara klar!
 

Kommentera här: