litet konstverk bakom glas

I måndags visade jag mina tyg-ATCs, eftersom det var mitt svar på månadens Monthly Makers och temat var tyg, så fick inte det jag gjort i trä riktigt plats. Dags att visa det nu, alltså! Jag utgick från ett blankt ATC-kort i trä, jag har haft det liggande länge eftersom det är för tjockt för att rymmas i en plastficka, och alltså oftast inte fungerar när jag byter ATCs. Perfekt läge att göra något med det nu alltså, när jag gör massor av ATCs i tekniker och material som sträcker sig utanför dom vanliga ramarna!
 
 
Jag har målat och limmat collage och sedan målat på collagemotivet igen. Glasrutan blev över när jag gjorde mina broderade Harry Potter-tavlor, jag plockade ur glasen när jag ramade in broderierna, och jag sparade dom med tanken att använda dom till annat. Jag limmade fast ett litet gångjärn på glaset, och skruvade sedan fast det i ATC-kortet. I överkant och i nederkant skruvade jag fast små öglor, i den nedre öglan fäste jag några berlocker, i överkant fäste jag ett "tak" som jag klippt ut i kartong, målat och gjort collage på, och sedan gjort hål i nederkanten för smyckesringar. Öglorna fästes i ringarna, i ett hål längst upp fästes ett band att hänga upp allt i, och när jag började kolla hur det såg ut upphängt, så märkte jag att någon slags fästanordning behövdes till mitt lilla fönster. Jag skruvade i en liten skruv, så att fönstret skulle stängas rakt, och i skruven fäste jag en ståltråd som jag snodde ihop en slags fästanordning av. Inte den bästa lösningen, men den jag kom på rakt av. En liten magnet hade varit perfekt, men jag tror inte att skruven är av det magnetiska slaget, dessutom hade jag inga magneter hemma...
 
Och här är ett gruppfoto på alla ATCs av det här slaget som jag hade gjort dittills (jag har gjort två till, som ni ser om ni klickar på länken längst upp i inlägget), jag har lekt med material, tekniker, dekorationer, former - jag har helt enkelt passat på att gå så långt utanför ramarna som jag bara kan, när jag nu håller i en swap på just det temat. En orsak är förstås att ha kort att byta bort i swappen, en annan orsak är att visa dom andra deltagarna exempel på vad man kan göra av olika material. Förhoppningen är att kicka igång deras fantasi och inspiration också!
 
Just nu är jag lite insnöad på att sy tarotväskor, men jag har många fler idéer till ATC-kort av det här slaget, i olika material och i olika tekniker, så det kommer att bli mera sånt här framöver! Stay tuned!
 

Kommentera här: