jag skäms inte!

Jag blir ibland ifrågasatt gällande vad jag skriver om i bloggen - måste jag verkligen skriva om allt, om vaginor och om mens och om bajs och om att vara utan pengar och att vara sjuk och om att behöva be om hjälp. Sånt där är ju pinsamt, det ska tigas om det, man ska skämmas - definitivt inte prata högt om det, definitivt inte att skriva om det i bloggen. Gud vad pinsamt!
 
På det svarar jag då: det är just därför jag skriver om det! Det är inte skämmigare än vad vi gör det! Vaginor har hälften av jordens befolkning, mens har nästan lika många. Bajsar gör i princip alla, och många liksom mig har mag- och tarmsjukdomar som gör att det blir ett problem. Ett problem som det oftast är hysh-hysh runt, för att det är så pinsamt och skämmigt att prata om bajs. Att vara fattig ska man skämmas för och hålla tyst om, och göra allt vad man kan för att det inte ska synas utåt, och måste man till och med be om hjälp? Usch vad pinsamt, det måste man hålla tyst om! Depressioner har jag levt med i över trettio år, äntligen så är det en sjukdom som åtminstone dom flesta accepterar att den finns, att det inte bara är lathet. Att vi har nått såpass långt beror på att vi har börjat prata om det, att inte tiga ihjäl det - genom att föra ut depression i ljuset, så har det underlättat livet för så många tusen människor.
 
Därför är jag öppen med sånt som andra tycker är pinsamt, därför skäms jag inte över fullt naturliga saker, och därför tänker jag fortsätta att prata om det, både i bloggen, på facebook, i verkligheten. Ni som tycker att jag är pinsam och jobbig? Skäms på er!
 
 
Spara
Spara
Spara

Kommentarer:

1 veggieh%25E4xan:

Jag tycker det är bra att det är mer öppet om psykisk ohälsa nu. Själv kan jag säga att jag haft perioder jag inte mått så bra. Brukar slippa fler frågor om det.

Svar: Det är väldigt bra!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: