små projekt när jag egentligen inte orkar

Idag är en sån dag som jag hade kunnat ligga på soffan hela dagen, jag håller på att läsa om en favoritbok för sådär femte gången. Jag vet vad den handlar om, jag vet hur den slutar, men den är trevlig och mysig, feelgood på riktigt, så jag läser den gärna igen (trots att jag har massor av olästa böcker i bokhyllan, och en hög med påbörjade böcker som borde läsas färdigt).
 
Det är inte helt skarpt, men lite av handlingen går att läsa sig till. Min favoritdel är när Daisy fixar upp det nergångna huset, makeovers är bland det bästa jag vet. Jag vet inte om Victoria Clayton finns på bibblan, men snubblar ni över hennes böcker, så slå till! Feelgood som bara den!
 
 
Jag har faktiskt inte enbart legat på soffan, jag har gått igenom två säckar med tyg som jag fått av Renée och Weronica, och därmed fått tillökning i tygförrådet. Jag ser fram emot när jag lyckas få in mitt nya tyg-/garnskåp i vardagsrummet, så jag har plats för alla mina tyger! Nu har jag dom i ett köksskåp, och det är rätt fullt, jag får definitivt inte plats med min nya hög. Ändå så behåller jag inte alla tyger, en större hög ska skickas vidare till nån annan som uppskattar dom.
 
 
Jag har faktiskt påbörjat ett till projekt också. Den här toarullesvärmaren gjorde jag klar härom dagen (nästan klar, den ska ha nån slags strössel ovanpå, så jag måste bara få tag på lämpliga pärlor eller liknande), den ska stå på en hylla i badrummet är tanken. Den hyllan har jag inte, den jag trodde skulle funka, är tyvärr för liten. Men jag såg en liten hög med wellpapp, och jag kom att tänka på att folk faktiskt gör hela möbler av wellpapp. Sagt och gjort - delar är uppritade, urklippta, ihoplimmade, och ligger nu och torkar (varje del består av fyra lager wellpapp, så det blir stabilt och stadigt), sedan ska jag sätt ihop dom till en hylla, limma på pappersremsor över skarvarna, och så antingen måla hyllan eller täcka den med fint mönstrat papper, vad jag nu tror blir bäst. Det är det bästa med DIY - när en behöver någonting, och pysslar ihop det av i princip ingenting. Billigt, miljövänligt, återbrukigt, personligt, precis sånt jag gillar!
 
Innan jag lägger omkull mig igen, så ska jag se ett avsnitt av Garage Sale Mystery och brodera lite engelsk konfekt - jag tänker ha det broderiet som Monthly Makers-projekt den här månaden, och även om jag inte blir klar, så vill jag hinna en bit till. Det ska bli en kudde, och hittills är det bara ett hörn - många många fler korsstygn kvar har jag...
Spara

Kommentera här: