piff och fix och göra om och göra nytt

Jag fortsätter mitt hemmafixkorståg, och piffar lite här, piffar lite där, DIY:ar lite, upcyclar lite... Lite i taget gör jag vårfint här hemma, och njuter för fullt, både av att lusten att fixa har kommit tillbaka, och av att det blir fint. Förstås! Jag har städat i kylskåpet (bra att passa på när det är hyfsat tomt!), bland annat har jag flyttat om på hyllorna i kylskåpsdörren, så att dom största flaskorna ryms att stå upprätt (typisk sak som jag tänkt göra hur länge som helst, men inte fått tummen ur), jag har bytt soffbord i vardagsrummet, jag håller på att brodera en kudde i korsstygn, jag har fått ner (jul)belysningen i sovrummet och fått upp fönsterlampan istället.
 
Mitt nya skoskåp, som jag surrat om den senaste tiden, är numera klart. Jag bytte skohyllan mot en liten Billyhylla, och som dörr har jag använt två taveldukar som jag skruvat ihop mitt på, klätt med origamipapper, och sedan satt upp med gångjärn och en hasp. Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra med taveldukarna, men kom att tänka på min tapetlapptäckesvägg i hallen i förra lägenheten, och att jag faktiskt saknar den. Jag har inte plats för en hel vägg med tapetlapptäcke, men en liten skåpdörr funkar det också. Lapparna var väldigt snabbt åstadkomna i och med att jag har en massa origamipapper, så jag behövde varken mäta eller klippa nånting. Perfekt! Nu vill jag bara ha nytt golv i kök och hall, men det får vänta tills den dagen jag gör om i köket, vilket tyvärr inte blir snart - en bärande vägg ska bort, så det är inget jag kan göra själv, och det är inget som blir billigt.
 
 
Igår kväll bytte jag dom sista gardinerna på nedervåningen, nu är det vår i alla fönster. Dom båda gardinerna är av samma tyg, ett ljusgult tunt nylontyg, men jag har bara en av varje - en kappa, en uppsättning längder, så då fick det bli såhär. Det funkar ändå, tycker jag. Såhär ser det förresten ut hos mig när jag bara tar kort och inte piffar innan - grejer både här och var... I fönstret på nedre bilden brukar det vara blommor på sommarhalvåret, men nu när det är vinter, så blåser luftvärmepumpen varmluft precis i fönstret, så dom flesta blommor dör av att stå där. Därav en massa pryttlar istället! Den blommiga skivan till vänster använder jag för att blocka stickat på, kartongen bredvid användera jag att sprejmåla grejer i, och papperspåsen innehåller grejer som ska till sin köpare.
 
Jag var in på shoppis i lördags, fyllde på lite i mitt bås, och satte upp en lapp med 50% på allt (jag tar hem mina grejer på onsdag, tills dess är det alltså halva priset på allt, passa på och köp!), jag hade med mig Birgitta också, så vi gick runt ett varv och kollade - det börjar vara så stort, så det är svårt att hinna se allt. Lagomt mycket kändes det som vi hann med, för jag hittade ett par bra fynd, och lämnade många andra. Jag har faktiskt en del fina saker jag loppat dom senaste månaderna, det är inte många saker (eftersom jag försöker att göra mig av med mer än jag köper på mig), men dom är fina och jag är jättenöjd med dom, och jag funderar på att filma en liten loppishaulvideo idag. Den blir inte lång, det är som sagt inte många fynd, men ibland är det lättare att visa saker i rörliga bilder. Jag får se hur jag gör!
 
Spara

Kommentera här: