ny dag, nya vanor!

Jenny Mustard är en svensk youtubare (fast hennes kanal är på engelska) som fokuserar på veganism, minimalism, mode, mm, och hon är en av mina favoriter. Idag började min morgon med den här videon, som passar som handen i handsken för mig. Eftersom hon kommer med en massa klokheter och bra råd, så tänkte jag att den kanske passar er andra också. Era ändrade (mat)vanor behöver förstås inte innebära att gå över till vegansk kost, utan råden passar generellt vilka vanor ni än vill bryta och vilka vanor ni vill införa istället. Ett av mina favoritråd, är att fokusera på dom goda nya vanorna en vill införa, istället för att fokusera på allt som en vill sluta med, för det är ofta en sån sak som gör att åtminstone jag trillar dit - jag tänker på alla goda saker jag inte kan äta längre, och till slut är det det enda jag tänker på, och det slutar alltid med att jag inte kan motstå. Och då äter jag dessutom massor, och så tänker jag att det ändå är kört, och att det är lika bra att ge upp. Fokus på dom positiva ändringar jag vill införliva, alltså!
 
 
Igår kokade jag kikärtor och vita bönor, som ska fördelas i mindre påsar och frysas in - jag ser fram emot allt gott dom ska bli. Faktum är, att jag inte kunde låta bli att provsmaka kikärtorna medan dom stod och svalnade, jag provsmakade dom flera gånger, för jäklar vad goda dom var! Bara helt vanliga kokta kikärtor, utan salt, utan kryddor, utan nånting annat än själva kikärtorna, och det var det godaste jag ätit på länge.
 
Till frukost åt jag chiapudding idag också, tyvärr inte lika god som igår... Jag blandade ca en tesked chokladjordnötssmör, en matsked proteinpulver (chaismaken från Renée Voltaire), två matskedar chiafrön och sojamjölk, och hackade över ett torkat fikon innan jag åt. Det gick att äta, men var inte på något sätt fantastiskt. Däremot kan jag säkert utveckla det till något gott, vanligt jordnötssmör och lite banan gör säkert susen. För en sån liten proteinbomb som den här chiapuddingen var, det gör det till en vana som jag absolut behöver få in i min vardag!
 

Kommentera här: