med rosa som gemensam nämnare

Jag förutspår att idag kommer att fortsätta som det har börjat - engelsk konfekt i korsstygn, och inredningsinspiration på youtube (och om jag hittar på andra sidor också, förstås) och på pinterest. Det är minus 10 grader ute (var -20 när jag var ute med Alice vid sjutiden...), en massa snö, jag har tomt i plånboken - jag har inte direkt nån anledning att åka nånstans (eller jo, skulle haft tag på gångjärn och stängningsmekanism), ännu en dag i soffan passar mig perfekt. Jag har inte så mycket att visa av mitt broderi, istället får ni se sånt som inspirerar mig, och som får det att dra i vill-ha-tarmen:
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var meningen att jag skulle bjuda på några videoklipp också, men det blev så enhetligt rosa och fint när jag började posta bilder, så jag nöjer mig faktiskt här! Som synes, så fastnar jag mycket för rosa just nu (och har gjort det ett tag - jag gör det i perioder, det är många år sedan sist, så det är väl på tiden...), det är också mycket amerikanskt 50-tal, mycket ränder och prickar, mycket roliga detaljer (som saltkar, kakburkar och skivspelare)... Jag har ju känt att det är svårt att passa in det rosa i mitt färgstarka retrohem, problemet är förstås inte att jag inreder med retro, utan den period jag inreder med - jag har mycket från slutet av 60-talet/början av 70-talet, mycket starka färger, särskilt gult och orange. Rosa är ju världens mest retro färg egentligen, om man håller sig till 50-talet - finns ingen färg som är mer 50-tal än rosa! Eller 80-tal, det märks att 80-talet är väldigt influerat av 50-talet, 80-talet definieras också till stor del av rosa. Knepet är alltså för mig, att välja mera 50-/80-tal, och mindre 60-/70-tal. Jag får se hur det går med det - om ett år, är det för snart för att boka en tillbakablick?
 
Förresten, amerikanskt 50-tal - något jag önskar att det gick att hitta här i Sverige, är pastelliga servisdelar i pyrex, jadeite är väl det vanligaste, men det finns i rosa och blått också, och jag älskar alla tre färgerna (kanske rosa lite mer...). Jag hittade fyra vita pyrexmuggar med blå dekor, och slog till på dom (för en hel tjuga) eftersom det är det närmaste jag kommer här. Till min sorg! Dom amerikanska hoosier-skåpen önskar jag också att dom gick att få tag på här - våra vitrinskåp i fulfuru och krusidulliga krön är tyvärr inte riktigt samma sak...
 
Spara
Spara

Kommentera här: