fixar och donar, och älskar det!

Jag har känt mig pysslig och fixig ett par dagar nu, och det är en härlig känsla! Jag har tittat på senaste säsongen av The Great Interior Design Challenge (alla avsnitt fanns visst inte med...), och så har jag bytt gardiner, slängt bort döda blommor, möblerat om i min tallrikshylla, burit ner blommor från sovrummet som behöver lite mer omvårdnad (blommorna på övervåningen blir rätt bortglömda...), möblerat om på köksbänken, byggt ihop en ny lampa, gjort mera plats för tidningar i bokhyllan (för tidskriftsamlare ser mycket prydligare ut än högar), tvättat... Fixat en massa, helt enkelt! Ljuset och den annalkande våren gör mycket, gårdagens fina shoppisfynd hjälpte också till. Jag ska fortsätta titta på inredningsserier (har hittat ett gäng som jag ska se om dom går att strömma), tvätta lite mer, bädda rent i sängen, diska kastruller, dricka mera te... När lusten och orken nu äntligen finns, så tänker jag ta tillvara på det!
 
Den runda vasen är från Hemtex, den har stått tom länge, men jag har inte mer än snuddat vid tanken på att sälja den - jag vet att jag skulle ångra mig. En stor rund vas är en sån sak som en ska ha hemma, tycker jag. Glasknoppen uppepå är en lampkupa köpt på loppis före jul, den har jag haft stående på köksbänken med en färgad ljusslinga i. Ljusslingan stoppade jag nu i den runda vasen, och medan jag stod och funderade på vad jag skulle göra med lampkkupan, så undrade jag om den kanske skulle passa ovanpå vasen - och det gjorde den! Som handen i handsken, det blev så himla bra, ett sånt litet lätt fix, och med ett sånt lyxigt resultat. Den ser ut som en enorm parfymflaska, av en dyr sort dessutom!
 
Sen tömde jag tallrikshyllan, bara Hello Kitty fick vara kvar, och ställde dit mina cupcakesburkar (köpta billigt på shoppis för ett tag sen) och mina nya temuggar (köpta billigt på shoppis igår), och det funkar hur bra som helst! Jag vill ju ha in mera pasteller i köket (det skulle jag aldrig ha sagt för några månader sedan!), och det här är ett snabbt och enkelt sätt. Tallrikshyllan, eller hyllor av andra slag, är en bra yta för att visa upp utvalda detaljer, med en liten hylla blir det inte rörigt, men effekten blir stor ändå.
 
Sen sydde jag en tunnel på min nya köksgardin, och så hängde jag upp den, och jag blev så himla nöjd - det känns som att våren kom på en gång! Lampfoten tycker jag väldigt mycket om, den var mörkblå när jag köpte den, jag sprejade den i guld förra året, nu funderar jag på om det är dags att spreja den igen. Senaste tidens förtjusning i rosa tycker att det är en lämplig färg (jag har flera olika rosa nyanser, så jag skulle kunna göra en ombréeffekt), gult passar förstås ypperligt i mitt gula kök, men jag försöker ju dämpa det allra gulaste just nu. Det är förstås snyggt med guld också, men just i köket så är det väldigt lite guld annars, så lampfoten ser lite ensam ut.
 
Jag bytte också gardiner i vardagsrummet, det var på tiden eftersom jag fortfarande hade upp (min version av) julgardinerna. Inte speciellt juliga, men väldigt rödrosa. Dom här gröna hade jag glömt bort att jag hade, ett loppisfynd från förra året, tror jag, och jag misstänker att det är fyra längder är det som avgjorde köpet. Fyra längder i samma gardin är inte helt lätt att hitta på loppis! Det blev så mycket ljusare i vardagsrummet, och även här känns det betydligt vårigare, vilket är väldigt välkommet! I andra ändan av rummet har jag ställt två piedestaler med monsteror på, så det är grönare i det hörnet också. Funkar väldigt bra, och känns nästan genomtänkt! (Ledtråd: det var det inte... ^_^)
 
Nu skulle jag vilja hitta en lösning så att det inte är så rörigt på/omkring soffbordet/soffan, jag har projektpåsar en masse, eftersom jag stickar på flera saker på en gång. På soffbordet hamnar alldeles för mycket saker, en del på väg nån annanstans, en del för att dom inte har någonstans bättre att ta vägen. Under soffbordet har jag en garnkista, och ovanpå den hamnar tidningar, böcker, filmer och sånt. Jag skulle definitivt behöva nånting att förvara projektpåsar i, så att dom ändå är lättillgängliga, och elektronik och sånt som tar plats på soffbordet behöver nån annanstans att ta plats.
 
Under tiden jag funderar på det, så måste te kokas, oj vad kyligt det blev. Jag hoppas på att den här energiboosten når till bloggen också, så att det blir lite mindre tyst här framöver, att inte kunna blogga känns lika knasigt som att inte kunna måla (det är ett år sedan jag målade av lust sist, det jag har gjort sedan dess har bara känts som plikt, och jag har inte varit nöjd med det jag har gjort). Båda delarna är sätt som jag uttrycker mig och min kreativitet, och kan jag inte göra det på alla sätt, så känns jag inte hel. Så jag håller tummen för återvändande energi på alla plan!
 

Kommentera här: