dag ett i mitt nya liv

Det verkar bli en massa bloggande framöver, precis som när jag opererade magen så känns det relevant - för min egen skull - att dokumentera hur det här går, särskilt nu i början. Min stora kostomställning, alltså - från 90% vegetariskt, med fetare mjölkprodukter  (som creme fraiche och grädde och ost), ägg, sötsaker och kött någon enstaka gång, till veganskt, fettsnålt, kolhydratrikt och sockerfritt. Jag tycker att veganskt är det etiskt rätta, men den här förändringen gör jag främst för min hälsa, med IBS och efter GBP så är min mage överkänslig, så jag försöker att undvika allt den kan reagera på.
 
Jag började ju dagen med chiapudding, och åt det också till ett mellanmål. Jag har också ätit potatisgratäng från igår, fullkornsbröd med jordnötssmör och hallonsylt, flera koppar te, och nu tomatsoppa med risoni och stekta champinjoner till middag. Känns som en godkänd dag! Jag har också två grytor med bönor på spisen, det är mer än väl godkänt. Jag ser fram emot att göra hummus, bönbiffar, grytor, osv, jag har längtat efter bönor ett tag!
 
Och gissa vad? Efter att ha kunnat springa på toa minst en gång i timmen, så har magen inte gjort minsta väsen av sig hittills idag! Jag hoppas att det här håller i sig, för då kan jag börja gå längre promenader med Alice, det behöver både hon och jag!
 

Kommentera här: