budgetshopping

Jag var in till stan en snabbis igår, jag skjutsade Birgitta, och passade på och levererade hjortron och renkött till Suss (som hon glömde förra helgen), och så var jag en sväng på shoppis (tänkte gå på Pingstkyrkans loppis, och ta en sväng runt avdelningarna jag glömde bort förra gången, men dom öppnade inte förrän 12, och jag var där halv 12) där jag hittade en stickad tröja och en jättefin klänning. Sist, innan vi åkte hem, så for vi på Lidl och handlade, där kan man verkligen hitta billig mat! Jag hittade lite billiga rotfrukter, avokado, bananer, nötter, fullkornsbröd (riktigt fullkornsbröd alltså, med riktiga korn i och knappt något mjöl, för 8 kr/styck - superbilligt, för nästan samma betalade jag en tia till på Ica), sojamjölk (ekologisk för 13 kr/litern, det är bra pris, det!)... Välkomna tillskott i skafferiet helt enkelt! Det är himla tur att jag bestämt mig för att ge upp socker och sötsaker, för Lidl har alltid mycket roliga saker av det slaget - efterrätter, glass, choklad, godis och kakor, igår så var det en hög med saker som fångade min uppmärksamhet, för att det såg gott ut, eller för fina förpackningar, eller för att dom var så små och söta. Jag kände mig bara lite frestad, och nöjde mig med nötter utan alltför stor sorg.
 
Att jag sedan råkade äta lite för mycket nötter igår kväll (nötter och bok är en bra kombination, i brist på choklad och bok, eller fika och bok), det är en annan historia... Dom triggar inte igång något sockersug i alla fall, och just nu känns det som prio nummer ett, att få bukt med sockersuget. Det tog ett bra tag innan jag ens kunde tänka på middag, klockan var nog över nio innan jag åt, då blev det ugnsstekt potatis, morötter, palsternackor och bönor, och så en klutt ajvar till. Så gott, och så enkel och lättsam mat! Hade jag inte haft bönorna i formen, så hade jag ätit hummus till, hummus är jättegott med ugnsgrönsaker/-rotfrukter, och bidrar med behövligt protein. Idag kanske! Eller så lägger jag hummus på macka, det är också gott!
 
Klockan är tolv, jag är hungrig, det finns kvar rotsaker i formen - en stund i ugnen, och lunchen är serverad. Så gillar jag att laga mat, lite jobb, och så har jag mat i flera måltider sedan. Perfekt!
 
 

Kommentera här: