träfatsremake à la pastel goth och gothabilly

Jag fortsätter att göra om saker som inte känns helt hundra, antingen sånt jag gjort om förut men inte blivit nöjd med, eller sånt jag har köpt med baktanke att göra om. Idag blir det ett träfat, nästa gång ett par ljusstakar - jag måste bara bestämma mig för om dom är färdiga eller inte.
 
Träfatet köpte jag för flera år sedan, då var det i mörkt trä, om jag minns rätt, och jag målade det vitt. Jag gillar dom ilskna gubbarna i ändarna, såpass att jag inte velat göra mig av med fatet, trots att det sällan får komma fram ur sitt skåp. Läge för en makeover, alltså! Jag bestämde mig för att hålla mig till samma färgskala som krukan jag målat (inlägg om den kommer också, jag må bara få tag på en blomma till den, den ser lite tom och ensam ut nu...), det är alltid bra om färger återkommer i inredningen, så ser det mer genomtänkt ut.
 
Och så blev det - ganska så stor skillnad!
 
 
Dom ilskna gubbarna fick bli blankt guldsprejade (Montana Black tror jag det var, eller Montana Gold, superbra guldfärg!), och jag kunde inte låta bli att måla tänderna vita, så att det syns ordentligt hur gubbarna grinar upp sig.
 
Insidorna av skålarna blev turkos och lila, och när dom bara var enfärgade, så började jag fundera över det beslutet. Det var inte speciellt snyggt, faktiskt, särskilt inte med dom guldfärgade gubbarna. Jag lutade åt att måla alltihop svart, men bestämde mig till slut för svarta prickar. Det var verkligen, sorry for the pun, pricken över i:et! Plötsligt så fungerar alltihop, prickarna binder samman alla färgerna, formen på fatet, guldgubbarna...
 
Det blev faktiskt hur bra som helst, om jag får vara fräck och tycka så själv! Nu ska jag bara hitta nånstans bra att pynta med fatet, det funkar tyvärr inte så bra till min nuvarande inredning, utan det är mest jag som tagit det här som en möjlighet att få utlopp för mitt begär att göra om här hemma. Vardagsrummet skulle i och för sig kanske funka, det är mitt neutralaste rum, vita väggar, vita bokhyllor, beige soffa, soffbord i glas och gulmetall... Enda problemet är att bordet är rätt fullt, det är inte så stort som jag tyckte att det var när jag först köpte det...

Kommentera här: