tänder

Igår var jag in till Ström och passade på att göra lite ärenden (glömde ändå hälften, så typiskt), lämnade igen bibblaböcker, var på affären, hälsade på Maria och Sigrun lite snabbt, och var på loppis. Jag var faktiskt inte på loppis för att handla - jag har efterlyst kuriositeter på facebook, och hon som äger loppisen hade ett gäng tänder att avvara. Jag tog med mig ett par kassar med sånt jag försökt att sälja länge, och jag bytte helt enkelt till mig tänderna (och ett par träskor, som visade sig göra väldigt ont på mina fötter). Jag har sagt det förut, jag säger det igen - byteshandel är hur bra som helst!
 
Ett helt gäng älgtänder! Dom blir fina i min kuriositetssamling! Dom skulle ha haft en fin burk att bo i (inte så fint med en gammal plastlåda...), förut hade jag en liten samling med apoteksburkar, bland annat en stor i klarglas - den hade varit perfekt! Men jag tänker inte vara efterklok och bitter, det kommer att dyka upp en alldeles lagom burk, det är jag säker på!
 
Förresten - visste ni, jag har egentligen tandfobi. Japp, att jobba på fritids, omgiven av barn med lösa tänder, var lite halvjobbigt. Den här senaste tidens fascination för kuriositeter har absolut hjälpt till med den fobin, förut hade jag aldrig i livet rört vid dom här älgtänderna (även om människotänder är mycket värre). Alices små mjölktänder hjälpte också, så små söta tänder kan jag ju inte vara rädd för!
 

Kommentera här: