sommargardiner

Jag håller på att murrar till huset så mycket jag förmår, och samtidigt så syr jag dom skiraste, mest romantiska gardinerna till vardagsrummet... Å andra sidan, vardagsrummet är inte helt lätt att murra till, det skulle vara ifall jag skaffade nya bokhyllor, för större delen av väggarna är täckta med vita Billyhyllor, fyllda med böcker. Den lilla väggsnutt som syns är vit, och jag har inga planer på att måla om den närmsta tiden - att tömma sex fulla bokhyllor är inget större nöje, jag låter hellre rummet vara vitt. Ljusa gardiner är alltså inte helt galet i mitt vardagsrum, särskilt inte nu på sommaren.
 
 
 
Tyget fick jag av Weronica och Renée (tillsammans med ett gäng andra tyger), och min första tanke var att sy gardiner av det. Det är inte alls min vanliga stil, jag brukar välja retro, det här är alldeles för sentida. Samtidigt funkar det bra med det rosa och krusidulliga jag har varit inne på hela vintern, och det var nog det som avgjorde saken. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om dom, om dom är bu eller bä, men dom får sitta där dom sitter tills jag hittar något bättre. Vilket antagligen betyder att dom får sitta uppe i sommar, tills det blir dags för lite murrigare gardiner igen.
 
Förresten, jag har främst gardiner i vardagsrummet för funktionen, så att jag kan dra för när solen ligger på. I och med att dom är så ljusa och skira, så var jag fundersam på om dom skulle hålla solen ute. Idag är det förstås ingen solgassig dag, men än så länge fungerar det. Stora provet återstår - förhoppningsvis silar dom bort solen när det är finare väder ute också!
 

Kommentera här: