nanny mcphee

Jag har inte sett Nanny McPhee förut, inte förrän idag, och jag har inte ens någon bra förklaring till det - det är den typ av film jag brukar tycka om, i den typ av miljö som jag brukar tycka om. Och jag tyckte om filmen, såpass att jag ska se Nanny McPhee 2 (jag gillar dock inte att Emma Thompson blir mindre och mindre ful och mindre och mindre tjock allteftersom filmen framskrider, och allteftersom hon blir allt "snällare" - typ god häxa = vacker häxa).
 
 
Det är faktiskt miljön som gjorde att jag såg filmen idag, jag har pinnat flera bilder på jättefina inredningar, och dom har visat sig allihop vara från Nanny McPhee. Jag var helt enkelt tvungen att se hela huset, när det nu såg så lovande ut. Och det var helt fantastiskt! Så mycket fina färger, så mycket fina saker! Jag skulle vilja vara där och titta i verkligheten, för jag hann inte se alla detaljer så ingående som jag skulle velat.
 
 
 
 
 
 
 
Ett väldigt bra exempel på att inredning kan vara mättad och murrig och "moody", utan att för den skull vara mörk och dyster. Definitivt gotisk känsla, utan svart, utan dödskallar, kistor och fladdermöss. Min pinteresttavla med inredningsinspiration på det här spåret, "On the dark side", kan se rätt kluven ut - ja, det är en del som är rena rama goth, men det är en hel del färg också. Jag pinnar alltså inte en viss stil, utan mer en känsla. Till exempel hallen ovan har precis rätt känsla! Jag lär måla om min hall igen, tapeten får vara kvar, men panel och trapp ska få ny färg, och min inspiration går åt det här hållet. Tapeten är grön/beige, så jag tänker en mörkgrönare kulör, eller nånting mera blått. Det lila och blåa här är superfint, och ett bra exempel på matchande, utan att det för den skull är samma färg.
 
Det här är förresten också ett bra exempel på hur jag hittar inspiration - filmer och serier är en stor inspirationskälla (Amèlie från Montmartre, Penelope, Pushing Daisies osv), och just på grund av att det är rörliga bilder, så inspirerar det åtminstone mig mer än pinterest, instagram, bloggar mm. Fast foton är förstås bra dom också, för då kan jag kika på detaljerna på närmare håll, utan att behöva pausa hela tiden...
 
 

Kommentera här: