fredagsfavoriter - gothic edition

Jag håller på att fundera på vad jag ska skriva om - min efterlysning av kuriositeter, saker som jag tänkt blogga om länge som inte blivit av, sånt jag pysslar på med just nu... Sedan kom jag på - det är fredag, och det är ett tag sedan jag delade med mig av några fredagsfavoriter! Plötsligt blev det väldigt enkelt, här är sånt som fångat mitt intresse den senaste veckan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jo, ni vet ju vad som pågår i min skalle för tillfället - jag fantasi-inreder mitt hus i murriga mättade färger, mera mörkt och dramatiskt än ljust och fräscht, med detaljer med gotisk och viktoriansk känsla. Väldigt utsmyckat, lite makabert, men inte ett dugg hårdrock - inga drakar och demoner, inga nitar och dödskallar à la hårdrockartatueringar, inga smidesjärnsdetaljer, inga svarta skinnmöbler, inga spritflaskor som dekoration, inga Jack Danielsmotiv, inga Harley Davidsonmotiv... Gärna dödskallar, fladdermöss och svarta möbler, men med stil, och kombinerat ihop så att känslan är lyx och överdåd och maximalism, och att det märks att jag trots allt inte tar inredningen på dödligt allvar - knasiga, kitschiga detaljer uppmuntras alltid!
 
Det återstår att se hur mycket som jag faktiskt kommer att ta med mig i mitt hem, och hur mycket som förblir en crush för stunden. Lite detaljer har faktiskt fått bli svarta och lila och turkosa, istället för vitt och rosa, jag har letat fram av det jag har av kuriositeter och märkligheter (jag villhöver mera sånt!), och jag har kommit fram till att jag vill ha en stor utsirad byrå att måla svart, istället för dom mindre retrobyråer jag har nu (är det någon som önskar precis tvärtom, så byter jag gärna!). Det kliar i fingrarna efter att tapetsera sovrummet, så det kommer förmodligen att bli att rätt snart projekt, likaså att försöka att snickra ihop en trekantig vägghylla (jag hittar inga tutorials på den varianten jag vill ha, så det blir till att försöka på egen hand). Mina vanliga muggar har fått flytta in i köksskåpet igen, och mina fina tekoppar har fått komma till användning - dom är det närmaste viktorianska jag har, och är väldigt fina. Synd att bara ta fram dom när det kommer folk, så nu tänker jag använda dom till mig själv också, hela dagarna, varje dag.
 
Dom var ett fantastiskt bra traderafynd - sex koppar och åtta fat, för ca 120 kr inklusive frakt. I bakgrunden ser ni att lilla Bastet har fått komma fram också, visst passar hon bra tillsammans med min nymålade ljusstake?
 
Förresten - dom här tekopparna skulle göra sig jättebra med olika giftdekorationer, som tekoppen längre upp bland bilderna. Jag har en inkjet-skrivare, med dekalpapper så skulle det definitivt vara möjligt att göra!
 

Kommentera här: