färg och blommor

Idag har jag passat på att njuta av att vi har någorlunda varmt, och har varit i trädgården en stund. Jag har börjat gräva bort det hörn av gräsmattan som så småningom ska bli en blomsteräng. Jag satte lite buskar där för ett år sedan, dom ser inte så lovande ut, men några rosor verkar klara sig, och jag har ett gäng blomfröer som ska sås. Min gård bestod i princip bara av gräsmatta när jag flyttade hit, och jag tycker inte om gräsmattor. Mycket grävande dom kommande åren, alltså - det ska bli blommor, buskar, träd, gångar och sånt istället. Mysigt och personligt är mina ledord!
 
Jag har också passat på att sprejmåla lite, mina kökslampor har min farfar gjort, och när flärparna nertill började lossna och försvinna, så såg jag det som en möjlighet att förändra lamporna lite. Förra året sprejade jag dom mörkorange, inte den färg jag hade tänkt, men det funkade. Då var planen korall, och nu blev dom ljust korallfärgade. Jag bytte ut näverflärparna mot träkulor, för jag ville hålla mig till naturliga material, och jag ska byta ut snörena som dom hänger i - dom är inte så snygga efter två omgångar färg. Lädersnören vore snyggt, men läder vill jag inte köpa. Sist jag var på dollar köpte jag bomullssnöre, det kommer också att funka.
 
Jag sprejade också en blomkruka, jag klädde den med silkespapper för ett år sen eller två, och färgerna har nästan bleknat bort. Nu fick krukan ny färg, och ska få sig en blomma också. Färg och blommor - två bra saker när man vill pigga upp hemma!
 

Kommentera här: