en del ränder går aldrig ur...

Jag stickar ju oftast sockar i tunt garn, så att sticka en barnkofta i liten storlek med tjockt garn känns verkligen att det går undan! Jag började sticka igår, jag har definitivt inte bara stickat sedan dess, och jag är klar med fram- och bakstycken. Ena ärmen är påbörjad, andra ska förstås också stickas, likaså en huva och ett par fickor, så jag har hunnit halvvägs ungefär. Räcker garnet, så blir det ett par sockar också - sockar kan man aldrig få för mycket av!
 
Igår kväll började jag också på tre ramar som jag kommit på att jag ville ha randiga. Jag har målat om ett gäng vita ramar, några har blivit svarta, några har blivit guldfärgade, och nu blir några randiga. Jag har kvar en del vita ramar i hallen, jag tror att jag ska måla om dom också, för det blir så himla snyggt! Jag vet inte varför jag inte haft nästan några svarta ramar förut, för allt dom ramar in blir supersnyggt, och poppar verkligen. Särskilt krusidulliga ramar, fast det har jag ju redan kommit fram till - att svart framhäver alla detaljer extra bra.
 
Tim Burton-ramar! Jag är väldigt svag för randigt, särskilt svart och vitt, men även andra färger (i min första lägenhet i Nynäshamn så målade jag en vägg i en liten genomgångshall vit- och rosarandig, det är snart 20 år sedan (!!!!). Kollar ni tillbaka bland dom heminspirationsbilder och -videos jag delat genom åren, så hittar ni en del randigt, och härom dagen skrev jag om min förkärlek för Tim Burton och hans estetik. Är det något som förekommer ymnigt i hans filmer, så är det svartvita ränder! Mina ramar ska finputsas lite, och konst ska tillbaka in i ramarna (det blir lite av en överraskning, jag har inte full koll på vad jag har kvar oinramat), så får jag se om snyggheten är värd allt extra jobb det innebär att måla randigt. Dessutom att måla på ramar som har en så glatt yta att färgen helst inte vill fästa...
 
På tisdag ska jag på sjukan, och så ska jag hämta fårben - jag har fått svar på min efterlysning av kuriositeter och sånt, en som har grisar som har bökat upp en hög med fårben. Spännande! Det hördes vara skallar, men har nån grävt ner hela får så lär det vara mer. Eller så åt nån upp fåren, och grävde ner huvudena bara. Spännande, som sagt!
 

Kommentera här: