diy åt det gotiska hållet

Jag har pysslat på lite dom senaste dagarna, jag har fått tummen ur och fixat med sånt som jag tänkt göra något åt länge. Alla dom här kuriositeterna och gotiska inredningarna jag har tittat på den senaste tiden har visst inspirerat lite! Samtidigt, precis som med min rosa crush genom hela vintern, så är det här ingen ny fluga för mig - dödskallar, creepy stuff, naturalier, allt sånt är sånt som återkommer då och då hemma hos mig, och sånt som ännu mer förekommer i min konst. Eftersom yin behöver sin yang, så behöver visst en överdos av rosa och gulligt en dos av svärta och märklighet.
 
Guld och mässing är fint både med vitt, med pasteller, med klarare retrofärger, och med dova murriga färger. Otroligt mångsidigt! Tofsen på lampan blev över när jag använde en del av snöret för att knyta igen en organzapåse, tofsen var fin, så den ville jag hitta på något med. Jag kom att tänka på hur fint det är med tänd-tofsar på lampor, så en sån blev det. Den har ingen funktion, förstås, förutom att vara till lyst.
 
 
Den här ljusstaken var beigeaktig när jag köpte den, och jag sprejade den rosa (den syns litegrann här), men jag blev inte alls nöjd med det. Alltså har jag i flera månader funderat på vilken färg den ville vara istället, och igår kom jag på det - svart! Och oj så mycket bättre den blev nu! Den känns mer tung och gedigen nu, och man ser alla detaljer mycket bättre. Förut var den till för tjocka ljus, nu fixade jag så att jag kan ha värmeljus i den istället - också mycket bättre! Dödskalleljuslyktan har jag haft ett tag, jag hade önskat den i flera år innan jag äntligen slog till, den är en av dom saker som jag aldrig kommer att rensa bort. Batman hittade jag på loppis för några kronor, han är inget speciellt, men jag gillar honom ändå.
 
 
Den här lilla plastdockan miste halva huvudet och tappade armarna i vintras, när Alice satte tänderna i den. Den var för söt för att slängas, så jag sparade den med tanke på att hitta på något istället för huvudet som den blivit av med. Armarna var inget svårt fix, bara att sätta fast dom med ett smalt resårband, huvudet var ett större problem. Igår kom jag på att jag hade en liten dödskalle jag fått i ett swap, och den passade alldeles utmärkt (ja, med lite kirurgiska ingrepp). Dockan är förstås mera creepy än cute, men den är definitivt mer intressant nu!
 
Den här krukan är en makeover som jag påbörjade för länge sedan, men som jag då blev väldigt missnöjd med - sen har den fått bo bakom böckerna i bokhyllan, där jag helt glömt bort den. Nu fick den ny färg och en helt ny stil, och jag gillar den! Eftersom det här är mitt bidrag till månadens monthly makers, så får ni se mera av den senare. Då får ni se den misslyckade första makeovern också, och förhoppningsvis har en liten blomma flyttat in också.
 
 
Den här glitterdödskallen satte jag en jätterosett på förra året, rosetten gjorde jag till Halloween ett år, och sparade den sen för att den var för fin för att slängas (börjar vi ana en trend här?). Dödskallen köpte jag på Dollar Store en Halloween för ett par år sedan, jag hade den framme en liten stund bara, och sedan gjorde Lilys tänder processen kort med alla fina stenar. Den låg länge innan jag kom mig för att limma fast dom igen, och då kom jag också att tänka på tyllrosetten - den passade ju perfekt! Nu har dödskallen legat i min Halloween-låda sedan förra hösten, och när jag ändå var ute i förrådet och rotade runt, så fick den komma in igen. Den sitter bra uppe i älghornet, men jag funderar på att montera den på en ljusstake eller liknande om jag hittar någon passande på loppis. Vi får se!
 

Kommentera här: