till minne och till användning

Min farfar dog i våras, och när pappa och hans syskon tömde huset så tog dom med lite minnessaker åt oss barnbarn också. Jag fick en stickad kudde och en korsstygnstavla för ett tag sedan, och nu fick jag en påse med några saker till:
 
Farmors syskrin (hon dog redan 1977, så det är jag väldigt glad för), en träljusstake (jag såg just att min farbror har gjort den år 1970, vi miste honom nyligen så den är jag också glad för), en fotoram som innehöll ett kort på mig (kortet ska ersättas med något annat) och en plåtburk. Jag har en sådan plåtburk redan, men det gör inget med en till, inte när den är så här fin!
 
 
 
I syskrinet finns en ännu finare burk, fylld med knappar förstås! Knapparna ska jag sortera in i min knappsamling, och burken hamnar troligen på tehyllan, tillsammans med min samling teburkar. Det är förresten så jag ser på mina saker, även såna här minnessaker, dom är inte heliga på så sätt att dom är orörbara. Ljusstaken kommer att få ett lager svart färg, likaså fotoramen, och så funderar jag på om inte det behövs någon slags dekor i mitten på översta armen på ljusstaken. För mig är det alltså mycket mer värt med en sak som jag har framme, som jag har användning för. Visst kunde jag spara ljusstaken trären, precis som den är nu, men då skulle den hamna i en låda i förrådet, och det tycker jag är betydligt mer synd än om jag målar om den.
 
 
Ett par andra saker som flyttat hem till mig dom senaste dagarna, är det här enorma elefantörat, och en hink med fårben, mest skallar, några käkben, och lite annat. Plantan tyckte givaren såg ut som skräp, jag tycker att den är rätt magnifik, den behöver bara en rejäl kruka så att den inte riskerar att välta omkull och åka i golvet. Fårbenen grävdes upp av ett gäng grisar, och med lite tur så finns det mer att hämta där. Dom ser ut som att dom har legat i jorden ett tag (vilket dom ju också har), så dom kräver en rejäl skrubbning - nästa gång jag åker in på flata så måste jag komma ihåg att gå in på Dollar Store och köpa diskhandskar. Smutsiga ben och klorin gör att jag inte vill ge mig på det projektet med bara händer...
 

Kommentera här: