ouija-gör-det-själv

Dom flesta vet vad ett ouijabräde är, antingen en ser det som ett spel för spänningssugna ungdomar, eller som ett sätt att kontakta sina döda släktingar. Min åsikt i frågan? Fungerar det inte som kontakt med dom döda, så varför inte - spela på! Om spelet öppnar upp vägar till andra världar och dimensioner, så kanske det är bäst att inte se det som en leksak. Vad som verkligen är fallet, det är det som är svårt att veta. Jag för min del skulle nog inte använda det för att kontakta andevärlden, även om jag har nära och kära som jag gärna skulle vilja ha kontakt med, däremot tilltalas jag av estetiken. Ouijabräden är vackra och dekorativa, och dom är väldigt tolkningsvänliga!
 
Jag håller på att brodera ett ouijabräde, som förmodligen kommer att ramas in och sättas upp på väggen. Alternativet är att göra en kudde av det, men efter allt jobb jag lagt ner på det, så föredrar jag nog säkerheten innanför glas och ram. När jag gick i skolan, så broderade jag en kudde i jämtlandssöm, men efter några år i soffan hemma hos föräldrarna, så hade nästan allt broderi nötts bort. Dessutom har jag tre katter och en hund, och särskilt hunden är hårdhänt mot kuddar ibland...
 
 
Ett faktiskt ouijabräde kan man göra på många sätt, en målad träskiva är ett alternativ, eller som här - en träskiva med motivet inbränt med glödpenna. Superfint!
 
 
Den här ouijabroschen var så himla söt, så jag är nästan tvungen att göra en sån - jag som knappt använder broscher!
 
 
Varför inte ett ouijabord? Då kan du slå två flugor i en smäll - dels har du ett ouijabräde för andekommunikation, dels har du ett bord att ställa tekoppen på!
 
 
Ett ännu tjusigare korsstygnsmönster än det jag håller på att brodera! Det kliar lite i fingrarna att ge mig på det här också!
 
 
Vill en brodera, så behöver en inte nöja sig med korsstygn, vanliga broderisömmar fungerar bra dom också!
 
Jag är ingen storbakare (det är lillasyster däremot), men jag kan tänka mig att prova på ouijakakor! Jag kan inte tänka mig annat än att motivet på den vänstra kakan är nån slags oblat eller något sånt, för jädrar vilket pill om en ska sitta och rita dit allting med kristyr!
 
 
Alla motiv en kan göra med korsstygn, kan en göra med pärlor, tex det flådiga korstygnsmotivet längre upp. Fast jag kan tycka att ett såhär basic och enkelt motiv också är fint!
 
Som med det mesta, så är det helt enkelt fantasin som sätter gränser! För att göra det lättare för sig, så kan en utgå från färdiga ouijabräden att skriva ut, så kan en limma dom på tex bordsskivor, glasunderlägg, träaskar, göra miniatyrvarianter, eller broschen i videon här ovan, eller skriva ut på stryk-på-ark och stryka på tröjor, kuddar, tygpåsar... Som sagt - bara fantasin som sätter gränser!
 

Kommentera här: