ett blått moln i knät

Jag börjar senare den här veckan, halv tio istället för åtta. Oj, vad mycket mer tid jag fick på morgonen då, särskilt som att jag ändå vaknar vid sex-tiden! Vid den tiden så är det ett helt gäng som är kissnödiga - jag, Alice och katterna. Alice gör sitt och går och lägger sig igen, katterna stannar ute en stund, och jag brukar gå och lägga mig i vanliga fall. Idag stannade jag uppe en liten stund och plockade undan saker... Jo, mani och besatthet på gång... Jag måste nästan fysiskt hindra mig från att gå ut och klippa gräs, sätta igång med att skura, dammtorka alla ytor, för jag vet att det inte håller i längden. En stunds gräsklippning igår känns i kroppen idag, dessutom måste jag som sagt orka med att jobba den här veckan, och så ska jag ha loppis på lördag - jag har grejer och kläder som inte används, och jag behöver pengar. Håll tummarna för fint väder!
 
Apropå fint väder, så börjar min blå mohairfilt bli rätt stor, och den är inte den lämpligaste stickningen nu när det är varmt ute. Efter några dagar med värme, så är mitt hus också väldigt varmt, och ett moln med ullgarn i knät är inte det mysigaste. Jag hinner sitta vid datorn en stund på morgonen, äter frukost, tittar på lite youtube, och passar på att sticka lite på filten medan temperaturen är hyfsad. Jag hade tänkt sticka klart den förra veckan, men stickade inte så mycket som jag hade tänkt. Beroende på hur varmt det blir den här veckan, så blir jag kanske klar. Å andra sidan - en fluffig filt av ulligt garn, det är inte så att jag kommer använda den speciellt snart...
 
Jag har hunnit mer än dubbelt så långt som på bilden, tre gånger så långt kanske. Det börjar se ut som en filt!
 
Vad som inte ser ut som ett garnnystan, är ett garnnystan som Alice fått tag på... Ett tag trodde jag att det bara var att ge upp det här nystanet, men tänk - jag lyckades reda ut det! Många års träning med trassligt garn ger visst resultat!
 

Kommentera här: