harry potter-nörderi

Jag har Harry Potter-nördat en del på sista tiden, jag har sett filmer, jag har läst böcker (önskar bara att jag hade allihop, fyra fattas eftersom jag envisas med att köpa dom på loppis), kollat youtube, pinterest och ravelry efter DIY... Det är bland det roligaste med HP-nörderi - det är så tacksamt att göra saker själv! Visst, det finns massor att köpa, både sånt som andra har gjort (etsy är en guldgruva) och fabrikstillverkade saker (ofta för en massa pengar, om man inte har tur och hittar på tex wish), men att göra själv är ännu roligare! Det allra lättaste är att hitta saker att skriva ut, sånt kräver (oftast) bara lite klippande och klistrande, så har man en färdig sak sedan. Sedan finns det gör det själv i alla svårighetsnivåer, en del är snabbfix, annat är mer tidskrävande, en del funkar som en inspirationskedja, annat vill jag göra precis en likadan... Det finns så mycket roligt och fint och inspirerande!
 
Såna här slipshalsband såg jag nånstans på nätet, och ville på en gång göra ett gäng. Jag har gjort ett Hufflepuffhalsband till mig själv, av dom andra har jag gjort progress keepers (som jag inte vet vad det heter på svenska). Supersöta, och dom hann inte ligga uppe på fb länge innan jag fick frågor om jag sålde dom, så nu har jag skickat efter lite mer slipsämnen, så jag kan göra en hel hög.
 
Till min stora glädje, så håller en av mina favorityoutubare i en Harry Potter KAL, eller knit-a-long, på sin ravelry, vilket passar bra då jag har en hög med garn som ska bli till en Weasley-tröja. Den började jag sticka på igår, och jag ser fram emot att få den färdig! Jag planerar också att göra sockar med HP-tema, och sen får jag se vad mer det blir - på ett helt år, så hinner jag få till en hop med Harry Potter-nördiga stickade alster!
 

Kommentera här: