harry potter-garn

Just nu håller jag på med något jag velat prova länge - jag färgar sockgarn! Det blir inte lika fint som dom "riktiga" garnfärgarnas garn, men som ett första försök, och med en begränsad färgskala, och med färg som faktiskt inte är gjord för att färga garn, så är jag supernöjd. Sista härvan ligger just nu i blöt, sedan ska jag bestämma mig för vilken färg den ska bli (det lutar åt rosa/vinröd/lila), jag har två helt torra härvor som väntar på att användas till sockar, en som är nästan torr, och en som jag just hängt upp och som alltså är rätt blöt. Att vänta på att dom torkar och på att jag ska få se den riktiga färgen är nästan det mest spännande!
 
Mitt första försök blev rosa/vinrött och alla nyanser däremellan, det kallar jag Love Potion. Det lila/bruna är Lavender Brown, och det rosa/gula/oranga heter Fawkes. På tork hänger ett vitt/brunt som fått heta The Owlery. Japp - alla har fått Harry Potter-namn, så alla kommer att bli sockar med Harry Potter-tema. Den sista härvan blir en Tonks, om det nu blir rosa/vinrött/lila som jag tänker nu. Jag skulle gärna vilja göra ett Luna Lovegood-garn, men har inga passande färger - till henne tänker jag mig nånting i rosa och blått och lila, och jag har inget blått. Jag skulle gärna vilja färga Gillyweed-garn också, men har inget grönt. Det kommer helt klart att färgas mer garn i framtiden, och då tänker jag investera i riktiga garnfärger, i flera färger än brunt, vinrött, rosa, lila och gult.
 
Förresten, så hittade jag en fungerande teknik, som dessutom är väldigt lättsam - jag färgar garnet i ugnen! Det kräver ingen passning, det riskerar inte att brännas i botten eller att bli för varmt, jag häller bara på färgerna på det blötlagda garnet och stoppar in det i ugnen, och låter det sköta sig själv. Jag kollar till det ibland, när vattnet i formen är klart, så är garnet klart. Under tiden så tittar jag på The Following (helt ok serie) och stickar klart sista ärmen på min Weasley-tröja - jag var nästan klar med den, när jag upptäckte att jag lagt upp fel antal maskor, därför blev hela ärmen fel. Bara att repa upp och börja om, alltså!
 

Kommentera här: