stickning som det roligare alternativet

Alltså, att jag inte bara omkategoriserar min blogg till stickblogg på en gång, för det är ändå det enda jag har lust att skriva om... Ja, just nu i alla fall - ni vet ju hur det är, rätt vad det är så snöar jag in på nånting annat, och så blir det en helt annan blogg en stund. Stickningen gör mig tillfreds just nu, så jag är nöjd - jag hoppas att det håller i sig länge! Annars har jag faktiskt gjort några andra saker än att sticka - igår var jag på tippen med ett lass återvinning (det är verkligen en känsla av katharsis, att bli av med en massa skräp!), idag lagade jag riktig mat till lunch (pasta och quornfärssås med svamp i), och resterna blir till en pastagratäng som räcker till åtskilliga portioner, jag har diskat nästan allt i diskhon, jag ska köra igång ett par maskiner med tvätt, och så har jag äntligen lagt upp mina storkläder till försäljning (jag gjorde det lätt för mig, förpackade i en påse och säljer som en mysteriepåse - inga foton, inga mått, väldigt lättsamt), och har fått flera bud på dom också. Och det påminner mig - jag ska ta kort på mina plusstora retrokläder också, dom ska också läggas upp till försäljning, jag lägger upp dom i en klump också. Allt detta är totalt icke-stick-relaterat, och rent ut sagt skittråkigt... Så lite stickat nu:
 
Min första februarisocka är klar, och jag har påbörjat den andra sockan - dom kommer ju i par, dom rackarna! Jag blev jättenöjd, jag ser fram emot att sticka socka nummer två, men ändå - först vill jag börja på nästa par, jag ser ännu mer fram emot att sticka dom! Dom kommer att bli Arthur Weasley-relaterade, inspirerade av nånting han säger i film nummer två. Nån som kan gissa?
 
Jag kom ihåg den här fina sminkväskan jag har, jag fick den i ett swap för en massa år sedan, den är egentligen för liten för att användas som stickväska, stickorna ryms inte riktigt (hade jag varit en sån som stickar sockar på rundsticka så hade det inte varit några problem!), men jag knölar ner allt så gott det går. Väskan är fin, jag vill använda den, så då gör jag det!
 
Det rosa garnet är My first Regia, och det grå garnet med fina färgfläckar kommer från Moods of Colors.
 
Mönstret är ett spetsmönster med hjärtan. Jag har utgått från ett färdigt mönster, men sedan gjort om det en hel del, i mönstret var det bara hjärtan i en rad längst fram, och så var det resårstickning på resten av skaftet. Jag uteslöt resåren och stickade flera hjärtan istället - är det alla hjärtans dag så är det!
 
Och såhär ser första strumpan ut - jag är jättenöjd! Jag kallar den för "Lupin ♥ Tonks Socks", dels så är dom två av mina absoluta favoriter i böckerna, dels tycker jag att garnet förkroppsligar dom perfekt. Det grå för Lupin, som är grå och sliten, och dom färgglada fläckarna för Tonks, som ändrar färg på håret hela tiden, ju gladare hon är, desto gladare färger på håret. Uppenbarligen gör Lupin henne glad! Och så hjärtan och rosa, för hallå - februari!
 

Kommentera här: