smycken för stickningen

Idag är en sån dag som bara swishat förbi - jag stickade en stund på förmiddagen, sydde projektpåse tidig eftermiddag, och resten av eftermiddagen blev jag sittande med mina smyckesgrejer och gjorde stitch markers och progress keepers. Och nu ska jag sticka resten av kvällen, förhoppningsvis blir februaris första socka klar - jag har en massa annat jag också vill göra, så då blir det till att göra fort fort fort.
 
Jag hann med en massa, plus att jag hittade på en burk att förvara dom i. Hello Kitty kan jag inte ta åt mig äran för, dom har syster Maria gjort, jag förvandlade bara dom från örhängen till stitch markers - jag stickar betydligt mer än jag använder örhängen, så jag kan se dom betydligt oftare som stitch markers!
 
En tjej i en fb-grupp efterlyste maskmarkörer av roligare slag, jag gjorde dom här med henne i åtanke, får se om hon är intresserad eller inte...
 
Det här är enklaste, snabbaste sorten en kan göra - en smyckesring, en berlock, och vips så har man en färdig maskmarkör! Dom med dödsrelikerna är en av favoriterna!
 
Jag kom på idag (efter att ha kollat på en podcast, där dom hade gjort stitch markers av snöre och knappar) att knappar har definitivt potential som stitch markers. Pärlemorknapparna tänkte jag på först, dom är så enkla, men ändå så fina. Sen kom jag på att det funkar förstås med färgade knappar också. Dessutom gjorde jag ett par progress keepers av ett par gamla läderknappar, och dom är nog dom finaste jag har sett! Kommer jag ihåg rätt, så har jag flera liknande läderknappar i samlingen, så att jag kan göra till mig själv också, för dom här (liksom dom färgade knapparna) ska ges bort.
 
Sen blev det progress keepers också, och dom röda och rosa färgerna blev jätteknasiga på bilden. Utan redigering så var körsbären röda, eftersom dom är rosa i verkligheten, så blev det här bättre. Men fredsmärket är rött irl, och här ser det defintivt rosa ut. Får fixa en ny bild i dagsljus, tror jag... Eftersom körsbären, ängeln och fredsmärket är i plast, så är dom lätta, fast dom är rätt stora - bra kombination, tycker jag!
 
Jag kommer att lägga upp en del av ovanstående till försäljning, hojta om ni är intresserade av något!
 

Kommentera här: