harry potter-pyssleri

Sedan jag blev klar med mina gummiankasockar härom dagen (ni får se bilder sen!), så har jag tagit lite stickpaus och pysslat med Harry Potter-pynt istället - jag ska ju ha en HP-gran i jul! Självklart är det det jag ska visa er, jag har några pyntiga små trolldrycksflaskor som inte är klara, men annars så har jag gjort det här:
 
Dom här tänkte jag göra redan före jul, ja då hade i och för sig planerat att göra dom med 9 3/4-motiv, men det blev inte av. Istället blev kulorna liggande odekorerade, och jag gjorde dom till huskulor istället. Jag började med att hälla i flytande akrylfärg och skaka runt, men det blev inte bra, färgen fäste inte, och täckte i princip ingenting. Jag gjorde ett nytt försök, jag provade flytande akvarell den här gången (som är ännu tunnare och lättare att skaka runt), och en massa glitter, och nu funkade det! Jag lät kulorna stå och torka ordentligt, och sedan limmade jag på hussköldarna med gel medium. Sköldarna skrev jag ut på skrivarpapper, och penslade på limmet på baksidan - då blir papperet mjukare och lättare att forma efter kulan. När jag fäst sköldarna ordentligt och slätat ut så mycket rynkor i papperet som möjligt, så lät jag dom torka ordentligt. För att sedan få sköldarna lika blanka som kulorna, så penslade jag på diamond glaze efteråt, så blir dom blanka och fina.
 
På Dollar Store har jag tidigare köpt nagelglitter i såna här små flaskor, en förpackning med fem stycken kostar en tia, om jag minns rätt. Jag valde helt enkelt dom glitterfärger som passade till dom olika husen, och hällde ut så att dom har olika poäng. Det syns inte så bra, men Hufflepuff leder! Sedan klippte jag ut sköldar som jag skrivit ut i miniformat, och limmade på dom på samma sätt som på kulorna. Korken limmade jag fast, så att den ska sitta ordentligt, och skruvade sedan i små små öglor, som jag också doppade i en klick lim först.
 
Jag blev väldigt nöjd! Inte ett gigantiskt stort arbete, inte svårt, men väldigt bra resultat! Enda nackdelen jag kan se, är att flaskorna är väldigt små, dom försvinner lätt i en gran. Det blir till att hänga dom högt upp, helt enkelt. Och kanske med ett förstoringsglas framför...
 
Såna här märken hittade jag en beskrivning till på youtube, Hermione startar ju en förening, S.P.E.W. (eller F.I.S.A. på svenska) för husalvernas befriande, och hon gör knappar till folk att bära på bröstet. Den här versionen är sydd i filt, med en liten stickad detalj, och jag försökte först att hitta dom rätta husfärgerna bland mina filtsnuttar. Det gick inget vidare, så jag blandade helt enkelt dom färger som var fina tillsammans. Sedan satte jag bara fast en smyckesring i överkanten, så att jag kan sätta fast ett snöre och hänga upp dom i granen.
 
Och såhär ser det än så länge ut i min HP-pyntlåda - ganska glest än så länge, men det är långt till jul! Bland annat ska jag också sticka Weasley-tröjor och sockar till Dobby, jag har en del HP-smycken som ska fästas i band och hängas i granen, och så ska jag göra dom där plattform 9 3/4-kulorna också. Förhoppningsvis kommer jag på fler idéer innan det blir dags att hänga allt i granen!
 
Förresten - stickpausen är över nu, jag har börjat på ett par sockar i mitt egenfärgade garn, det lilabruna som jag kallar Lavender Brown. Jag funderar på om jag ska göra tå och häl i rosa, för att representera hennes förhållande med Ron (japp, läser den boken just nu), men jag får se - jag har precis gjort resåren på den första sockan, det är ett helt skaft innan jag måste bestämma mig för nånting.
 
Spara

Kommentera här: